ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hardloop ABC

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Hardloop ABC

Faalangst

Is de angst dat een werk mislukt. Vaak werkt deze angst belemmerend. Een beetje spanning voor een sportwedstrijd kan zeker geen kwaad (is zelfs noodzakelijk). Voor meer info: Voor meer info: Wedstrijdspanning en Wedstrijdvoorbereiding.

Fartlek training

Zie Vaartspel.

Fasciitis plantaris

Zie: Hielspoor.

Fast twitch spiervezel

Zie: Spiervezel.

Fietsergometer

Op een fietsergometer worden inspanningstesten verricht. Met behulp van deze testen kan o.a. het zuurstofverbruik, lactaatgehalte en de anaŽrobe drempel bepaald worden.

Fixx, James

James Fixx is z'n beetje verantwoordelijk voor de loopgolf die begin jaren 1980 is ontstaan. Zijn boek "The complete book of running" was het eerste echte hardloopboek. Na het uitkomen van deze bestseller is er veel veranderd in het gezondheidsbewustzijn van veel mensen.

Fructose

Fructose is een eenvoudige koolhydraat die voorkomt in vruchten en honing. Een andere benaming is vruchtensuiker.

Fruit

Het is belangrijk om voldoende fruit te gebruiken. Fruit is rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. Geadviseerd wordt om twee keer per dag een stuk fruit te nemen. Fruit eten is ook gewoon lekkerder. Wat is lekkerder een mars of een appel?

Hardloop ABC

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site