Rode▲
ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Actueel hardloopnieuws

Zie ook: Opvallend hardloopnieuws en Opvallende uitspraken hardlopers.

En
onze Facebook pagina.

Het Geheim van Hardlopen

Dit boek ontcijfert stap voor stap alle factoren die bij langeafstandlopen van belang zijn. Van de 800 meter tot en met de marathon. Training, voeding, gewicht, loopstijl, wind, heuvels, temperatuur, schoenen, en nog veel meer.
Ook te koop bij: Bol.com.

Loop de Marathon Amsterdam voor de HospitaalBroeders

Datum: zondag 20 oktober 2013
De TCS Amsterdam Marathon loop je niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander. Het marathonteam van Stichting HospitaalBroeders haalt sponsorgelden op tijdens de Amsterdam Marathon op 20 oktober. Hiermee geven zij 30 studenten in Sierra Leone de kans een opleiding Verpleegkunde te volgen.

Jij kunt een verschil maken in de levens van de mensen in Sierra Leone door je in te schrijven voor de 8 km of 21 km. Je krijgt dan een persoonlijke sponsorpagina waarop je je vrienden kunt vragen om een donatie. Bij €330 of meer ga je op 20 oktober met het Brothers & Sisters team van de start. Alle sponsorgelden komen 100% ten goede aan de studenten in Sierra Leone.

Doe mee!
Meld je aan voor 29 september 2013 op www.hospitaalbroeders.nl en ontvang gratis een Brothers & Sisters hardloopshirt.

CliniClowns Rode Neuzen Race

Datum: zaterdag 7 september 2013
Afstand: estafetteloop 25 km (maximaal 5 lopers) of 10 km individueel

CliniClowns vindt dat ieder kind in iedere situatie moet kunnen spelen. Dat klinkt logisch, maar hoe zit dat als je ziek of gehandicapt bent? Vaak komt een kind in een volwassen wereld terecht, doordat de omgeving zich allereerst op de ziekte of handicap richt. Daarom biedt CliniClowns afleiding en plezier. Een kind kan gewoon weer even kind zijn. Maar dat kunnen ze niet zonder jouw hulp.

CliniClowns Festijn
De Rode Neuzen Race is onderdeel van het CliniClowns Festijn. Een dag vol feestelijke activiteiten door het hele park. We bezorgen de lopers en hun supporters, maar ook vele gezinnen die aan CliniClowns verbonden zijn, een dag om nooit te vergeten. Je kunt de CliniClowns op allerlei plekken ontmoeten en ervaren hoe bijzonder en onmisbaar hun werk is.

Meld je nu aan voor de Rode Neuzen Race en loop voor de kracht van een lach.

Site voor vraag en aanbod van startnummers

Zoek je een startnummer of wil je een startnummer aanbieden? Er is sinds kort een site voor loopwedstrijden: www.startbewijshulp.nl

Jubileumboek 40 jaar Midwinter Marathon

Op 3 februari is het boek voor 10 euro te koop in Schouwburg en Congrescentrum Orpheus. Een echt collectors item! Het boek is ruim geillustreerd met foto’s. Foto’s uit de beginjaren en de prachtige foto’s van onder andere het wit besneeuwde landschap van de editie van vorig jaar. Voor meer info: www.midwintermarathon.nl

Inschrijving Leiden Marathon geopend

De inschrijving van de 23e Leiden Marathon is vanaf nu open. Via de gloednieuwe website www.marathon.nl kan ingeschreven worden voor vijf afstanden, te weten
42 km, 21 km, 10 km, 5 km en de KidsRun. De Leiden Marathon wordt gehouden op zondag 26 mei 2013.
De Leiden Marathon zit in de lift. Voor 2013 worden 11.000 deelnemers verwacht, waarvan meer dan duizend op de klassieke afstand. Daarmee plaatst Leiden zich in de top vijf van alle Nederlandse marathons. Voor de komende jaren is zelfs een groei voorzien tot maar liefst 20.000 lopers, waardoor het grootste sportevenement uit Leiden en de wijde omtrek tot de echte top van Nederland gaat behoren.
Voor meer info: www.marathon.nl

Doorlopen, hardlopen met MS

Bij uitgeverij Boekscout.nl is begin augustus 2012 het boek Doorlopen, hardlopen met MS, geschreven door Jolanda Lammers uit Winterswijk verschenen. Het boek is een bundeling van de blogs die zij gedurende enige jaren bijhield over haar ervaringen als hardloopster, sinds zij in 2005 de diagnose MS, multiple sclerose kreeg. Met reflectie en humor beschrijft Jolanda Lammers de zoektocht naar een juiste balans in sportbeoefening, medicatie, voeding en mentale aspecten. Haar blogs op internet leverden veel respons en reacties op. Onder andere de bladen Gezond Nu en MS Info schreven over haar blogs, die nu gebundeld zijn in een boek.
Voor meer info: Haar blog en Boekscout.nl

CliniClowns Rode Neuzen Race estafette marathon

Op 7 oktober in Enschede en op 14 oktober in Woudenberg vindt er een even vrolijke als ontroerende marathon plaats: de Rode Neuzen Race. Een lach op het gezicht van een ziek kind is die dag het ultieme doel waar de vele teams deze marathon in estafettevorm voor lopen.
De teams van vier tot acht deelnemers lopen samen opgeteld de befaamde 42,2 km. Iedere deelnemer neemt daarbij de afstand voor zijn rekening die het beste bij hem past.
Meedoen aan de Rode Neuzen Race is heel eenvoudig. Iedereen die een team van vier tot acht loopmaatjes samen kan brengen, een naam verzint en zich via de website opgeeft, kan meedoen. De inleg voor elk team bedraagt €1.100,- aan sponsorgeld. Met de opbrengst wil CliniClowns nog meer zieke kinderen de kracht van een lach laten ervaren.

De Amsterdam Marathon loop je óók voor een ander

Dat hardlopen niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor een ander, bewijst Stichting Hospitaalbroeders, die met de sponsorgelden van het Made in Africa rennersteam, jaarlijks huizen bouwt voor mensen met een verstandelijke beperking.
Met de deelname aan de Amsterdam Marathon willen de HospitaalBroeders ook dit jaar weer geld ophalen voor de bouw van 10 nieuwe huizen voor mensen met een beperking in Malawi. Want mensen met een beperking worden in Malawi vaak verstoten, zelfs door hun eigen families. Daarnaast wonen ze in kleine, onbewoonbare huizen.

Honderdste Kneesloop op 7 juli

Op zaterdag 7 juli 2012 is het dan zover: de 100e Kneesloop! En dit keer inclusief de mogelijkheid om het parcours wandelend af te leggen want we beseffen dat niet alle hardlopers van ruim 30 jaar terug nog steeds actief zijn op dat vlak. Wie had ooit gedacht dat iets dat ooit begonnen is als een lokaal loopje om de lange zomerstop door te komen, zou uitgroeien tot een evenement dat al tientallen jaren kan rekenen op een constante hoeveelheid deelnemers, in totaal meer dan 13.000!!!

Opbrengst Unicefloop bekend gemaakt

Vandaag is de opbrengst van de Unicef kinderloop 2012 bekend gemaakt in het gemeentehuis van Hoogeveen. Acht kinderen met de hoogste bijdrage hebben van Unicef een presentje ontvangen. De totale opbrengst bedroeg ruim € 34.000,00 en is door de deelnemende kinderen via sponsoring bij elkaar gebracht.
Een fantastisch bedrag waarmee Hoogeveen de op één na hoogste opbrengst voor Unicef in Nederland heeft behaald.
De opbrengst zal worden gebruikt voor het jaarthema van Unicef: “Kinderarbeid. Dat pikken we niet!”
Unicef en de Cascaderun zijn erg tevreden over de succesvolle samenwerking en zijn voornemens deze in de komende jaren voort te zetten.

Verkiezing leukste hardloopevenement van het jaar

De winnende hardloop evenementen zijn bekend!
Donderdagmiddag 3 mei zijn op een druk bezochte en energieke bijeenkomst in De Uithof in Den Haag de Awards uitgereikt aan de winnende hardloop evenementen.
Er werd met passie en enthousiasme gespeeched door onder meer de organisatoren van de winnende hardloop evenementen en vertegenwoordigers van de goede doelen.

Echte held gezocht!

Voor de Heldenrace in het Amsterdamse Bos op 8 juli zoekt Stichting Hospitaal Broeders deelnemers. Iedereen die 6 km voor Afrika wil rennen of wandelen is van harte uitgenodigd.

Met deelname aan de Heldenrace halen de HospitaalBroeders geld op voor een centrum in Zambia voor kinderen van 0 tot 7 jaar met een beperking. Deze kinderen krijgen vaak niet de verzorging en begeleiding die zij nodig hebben. Zij zitten de hele dag thuis; zonder therapieën, zonder scholing en zonder vriendjes. Het nieuwe centrum haalt deze kinderen uit hun isolement.

Sponsoren

Zo werkt het: elke renner krijgt een eigen donatiepagina. De held(in) stuurt de link door naar vrienden en familie met verzoek tot sponsoring. Bij 300 euro of meer gaat de renner van start op 8 juli. Niks blijft aan de strijkstof hangen: 100% van de opbrengst gaat naar Zambia.

Enthousiast?

Maasdijk Marathon genomineerd titel leukste loopevenement van het jaar

Iedereen kan via www.hardloopevenementvanhetjaar.nl een stem uitbrengen op dit sportieve evenement. Bij het uitbrengen van een stem maakt men direct kans op onder andere een iPad2 of een reis naar de Marathon van Athene!
Voor iedere stem keert de organisatie van de verkiezing samen met de betrokken partners € 0,05 uit aan een goed doel naar keuze. Iedereen die stemt kan kiezen uit de volgende drie goede doelen: Het Rode Kruis, Kika of De Hartstichting. Drie vliegen in één klap dus! De Maasdijk Marathon 2012 is op zondag 10 juni.
Kijk voor meer informatie op: www.maasdijkmarathon.nl

Geen na-inschrijving Midwinter Marathon

De inschrijving voor de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon op 5 februari gaat voorspoedig. Vanaf deze editie is er geen na-inschrijving meer op de dag zelf. Het startnummer en/of chip krijgen de lopers de week voorafgaand aan het evenement toegestuurd. Dat geldt ook voor lopers die zich bijvoorbeeld al in november of december ingeschreven en betaald hebben. Deelnemers aan de Stentor Kidsrun dienen hun startnummer en chip op 5 februari op te halen in Schouwburg en Congrescentrum Orpheus.

Om de lopers van de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon in optimale omstandigheden te kunnen laten lopen, heeft de organisatie een aantal maatregelen genomen. Met het recordaantal van ruim 9.000 deelnemers tijdens de laatste editie in februari is voor komende jaren een maximum aantal van 11.500 deelnemers bepaald. Voor de Achmea Health Centers Acht van Apeldoorn geldt een maximum aantal deelnemers van 4.500, voor de Hollander Techniek Mini-Marathon een maximum van 4.000.

Asics GT-2160 verkozen tot beste schoen ter wereld

Asics is trots te mogen aankondigen dat Runner’s World Magazine, wereldwijd dé autoriteit op het gebied van informatie over hardlopen, de Asics GT-2160 heeft benoemd tot Internationale “Editor’s Choice award” 2011.

Runner’s World Magazine kent de prestigieuze Internationale “Editor’s Choice award”elk jaar aan één type schoen toe. In de publicatie werden onder meer de rotsvaste stabiliteit, de perfecte voetomvattende pasvorm en de zachte demping van de GT-2160 genoemd als hoofdredenen voor het winnen van de prijs.

Volgens Runner’s World, “biedt deze ster onder de trainingsschoenen een uitzonderlijke combinatie van kwaliteit en comfort.” Testen in het Runner’s World Shoe Lab en testdragers bevestigen: “dit is een heel uitgebalanceerde schoen - voldoende zacht voor zowel de hiel- als de middenvoetlopers, maar zonder overdreven zacht aan te voelen- en het is werkelijk een prima keuze voor lange trainingslopen en marathons.”

Voor meer info: www.asics.nl.

Eerste exemplaar Goud op je bord uitgereikt aan Erica Terpstra

Op sportcentrum Papendal in Arnhem is op maandag 14 november het eerste exemplaar van het boek Goud op je bord; voor iedereen die van sport en lekker eten houdt overhandigd aan Erica Terpstra. In aanwezigheid van diverse betrokken topsporters werd het belang van voeding en sport nog eens onderstreept.

“Als sporter haal je de top niet alleen meer met trainen, trainen en nog eens trainen. Onder andere op het vlak van een goede sportvoeding kan je het verschil maken tussen winst en verlies. Pure wetenschap op olympisch niveau! Dit prachtige boek is een echte aanrader”, aldus Erica Terpstra in het voorwoord.

Goud op je bord bevat tientallen recepten van verantwoorde, lekkere en eenvoudig te bereiden gerechten. Voor ieder moment van de dag, voor iedere dag in het jaar. De gerechten zijn onderverdeeld in ontbijtgerechten, lunchgerechten, tussendoortjes, maaltijdsoepen en hoofdmaaltijden voor alle seizoenen.

Naast de recepten staan in het boek interviews met topsporters als Esther Vergeer, Siem de Jong, Marianne Vos, Naomi van As, Bram Som, Kamiel Maase, Rafik Zohri en Esmé Kamphuis. En met toptalenten die de sport een warm hart toedragen, zoals Cees-Rein en Astrid van den Hoogenband, Arko van Brakel, Philip de Roo en Marco Hoogerland. Zij delen allen hun visie op de betekenis van voeding voor topprestaties en presenteren hun favoriete gerechten.”

Asics lanceert nieuwe collectie hardloopschoenen

Asics heeft een nieuwe collectie hardloopschoenen: de Asics 33. Deze lichtgewicht hardloopschoen biedt een nieuwe natuurlijke loopervaring en is een aanwinst in de Asics “Performance” categorie. Deze categorie bestaat uit schoenen die bescherming, flexibiliteit, draagcomfort en ondersteuning bieden in een lichtgewicht, minder gestructureerd ontwerp.

Simon Bartold, Sportspecialist, Podotherapeut en Asics Internationaal Onderzoeksconsultant stelt :"De Asics 33 is een uniek product, ontworpen om samen te werken met alle 33 gewrichten van de voet. Het is een lichtgewicht, minder gestructureerd product dat flexibiliteit en comfort aanbiedt in een lichtgewicht pakket. Het is ideaal voor een loper die een nieuw ingrediënt aan zijn trainingsschema wil toevoegen en werd specifiek ontworpen voor een geweldig weg- en loopgevoel. In de traditie van onze reeds lang volhardende overtuiging dat de schoen mét de voet moet werken... en niet tegen de voet. De 33 collectie is dé nieuwe norm in natural running.”

Voor meer info: www.asics.nl.

Sport voor Lucai

Sport voor Lucai is een fondsenwervende actie ten bate van Stichting Lucai.

De stichting Lucai organiseert vakantieweken voor ernstig zieke tieners én hun gezin, om daarmee hen allemaal een energie-boost te geven waardoor zij de harde realiteit van de ziekte van hun kind/broer/zus weer beter aan kunnen.

Sport voor Lucai daagt jou uit mee te doen aan één van onze evenementen om met die persoon in gedachten de heroïsche 'kale berg' de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen.

Je bent vast al helemaal enthousiast geworden! Schrijf je dan in voor één van de evenementen dit jaar, ervaar een dubbel goed gevoel door je sportieve hobby te combineren met ondersteuning van het goede doel: Sport voor Lucai!

Cascaderun steunt het Toon Hermans Huis Drenthe


Het Toon Hermans Huis Drenthe biedt alle mensen die te maken krijgen met kanker een plek waar zij terecht kunnen met al hun vragen, waar zij steun krijgen en waar tijd en aandacht is voor hun verhaal. Daarnaast worden diverse activiteiten georganiseerd waar iedereen aan kan deelnemen. Het motto is dan ook ‘niets moet en alles mag’.
Het inloophuis is er niet alleen voor mensen met of na kanker, maar ook voor hun naasten. Zij worden vaak vergeten, maar ook zij zijn meer dan welkom in het Toon Hermans Huis Drenthe. Het klinkt misschien cliché, maar dat maakt het niet minder waar: kanker heb je niet alleen.
Uit vele verhalen blijkt dat mensen met of na kanker ook steun putten uit hardlopen. De Cascaderun als doel stellen en daarvoor trainen. Niet om die wedstrijd te winnen…
Daarom wil de organisatie van de Cascaderun (zondag 15 april 2012) het Toon Hermans Huis Drenthe van harte ondersteunen. Deelnemers krijgen tijdens de inschrijving via www.cascaderun.nl de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doneren.

Loop de 8 of 21 km van de Amsterdam Marathon voor een ander

Heb je altijd al willen hardlopen langs de Dam of door het Vondelpark? En zet je je graag in voor een goed doel? Grijp dan nu je kans en loop de 8 of 21 km van de Amsterdam Marathon op zondag 16 oktober.
Je kunt je individueel aanmelden of met een team.
Wat zijn voor jou de voordelen:
• Je krijgt een onvergetelijke ervaring op een schitterend parcours.
• Het Fonds Psychische Gezondheid betaalt je inschrijving.
• Je krijgt een shirt.
• Je kunt gratis meedoen aan een loopclinic van Mik Borsten. Mik is marathonloper en een van de eersten die runningtherapie tegen depressie inzette.

Loop mee en zet anderen in beweging

Als loper zet je je in voor een goed doel. Dit betekent: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Fonds Psychische Gezondheid (minimaal 200 euro). Met het geld dat je ophaalt, zorgt het Fonds voor de opleiding van ervaringsdeskundigen bij GGZ inGeest tot assistent sportbegeleider. Zo kunnen meer mensen met psychische problemen sporten. Sport en bewegen werken preventief en als medicijn. Daar doen we het voor!
Zin om mee te doen?

Weekend of Energy op 8 & 9 oktober

Pak je agenda, want om niets te missen houd jij het Weekend of Energy op 8 & 9 oktober vrij. Om ons project met elkaar af te sluiten, vinden er verschillende activiteiten op, rond en naar het Wheel of Energy365 plaats. We hopen je te mogen verwelkomen, want MET ELKAAR kunnen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan!a

Voor het hele programma: Wheel of Energy365.

Damloop live bij RTV Noord-Holland

Maar liefst 40.000 deelnemers verschijnen op zondag 18 september aan de start van de 27ste editie van de Dam tot Damloop. RTV Noord-Holland zendt het grootste hardloopevenement van Nederland live uit. Ruim 6,5 uur lang is RTV N-H erbij: met een voorbeschouwing vanaf 10:30 uur, veel aandacht voor de aanwezige wereldtop en ruimschoots aandacht voor de duizenden recreatieve lopers.

Met zeven camera’s, 1 helikopter, 2 motoren en bijna 5 kilometer aan kabels pakt RTV Noord-Holland groots uit om deze editie van de Dam tot Damloop op TV te brengen. Vanaf 10:30 uur is er een voorbeschouwing en om 10:59 uur wordt het startsein gegeven voor de tien Engelse mijl die vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam voert naar de Peperstraat voorbij de Dam in Zaandam. Bij het deelnemersveld zitten wereldtoppers als Leonard Patrick Komon, John Mwangangi en bij de vrouwen Lornah Kiplagat, maar ook regionale lopers.

Vanaf 13:00 uur tot 17:00 uur is er veel aandacht voor de recreanten en komen ook de twee andere evenementen van de Dam tot Damloop aan bod: de 9e editie van de op zaterdag 17 september gelopen wandeltocht en de 5e fietsclassic die zondagmorgen is verreden. Ook de kinderen die deelnemen aan de Mini Dam tot Damloop en de deelneemsters aan de Run2Day Ladies Damloop komen uitgebreid in beeld, evenals het vrijwilligersapplaus dat op zondag om 13:09 uur wordt gehouden.

Presentatrice Petra Dorrestijn staat in de Peperstraat in Zaandam om alle deelnemers te onthalen. Verslaggever Patrick van Heezick moedigt vanaf de motor de lopers aan. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van Edward Dekker die de tien Engelse mijl voorziet van de nodige in en outs.

Meer informatie over de uitzending van de Dam tot Damloop 2011

Wheel of Energy365 – beter leven met kanker

Dit is een bericht voor alle Richards die op 31 augustus (Nationale Richarddag) willen meelopen in het Wheel of Energy, er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Heet jij Richard? Richard Bottram (initiatiefnemer van Wheel of Energy365) zoekt naamgenoten om met elkaar op woensdag 31 augustus in & rondom het Wheel of Energy365 de strijd voor een beter leven met kanker aan te gaan.

Wheel of Energy365 Richard Bottram, dé man achter Run against Cancer en Wheel of Energy365, loopt tot 9 oktober dagelijks een marathon in het Wheel of Energy365: een groot atletiek loopwiel op Amsterdam Airport Schiphol waarin het mogelijk is om met drie lopers tegelijkertijd te (hard)lopen.

Samen staan we sterk Met elkaar maken we deze Nationale Richard dag tot een groot succes. Vecht voor hen die de strijd tegen kanker aangaan of verloren hebben – cancer support matters! Kom en stap in het Wheel of Energy365: een 365 dagen durende estafette op Schiphol in de strijd tegen kanker.

Richard: doe mee! Wat is er mooier om met heel veel Richard’s dit initiatief kracht bij te zetten en met elkaar in & rondom het Wheel of Energy365 te verzamelen. Geef bij je aanmelding op of je (evt.) wilt (hard)lopen of fietsen.

Wanneer: woensdag 31 augustus
 

Lopen voor schone lucht tijdens de Singelloop in Utrecht op 25 september

Wist je dat je als hardloper al snel 2.000 liter lucht per uur in inademt? Dat is drie keer meer dan normaal en deze lucht is nog lang niet overal gezond. Laat zien dat jij ook wilt dat de lucht schoner moet. Loop mee met Run4Air op 25 september tijdens de Utrechtse Singelloop en meld je aan op www.run4air.nl

Eerste stap: schonere lucht tijdens de Singelloop

Natuur & Milieu zet zich in om de lucht gezond genoeg te krijgen om met een gerust hart (top)sport te bedrijven, te wonen en te spelen. Ook met astma of hart- en vaatziekten. Tijdens de Utrechtse Singelloop zetten we een eerste stap door te zorgen voor een loop zonder uitstoot van schadelijke roetdeeltjes. Daardoor kan jij gezonder én sneller lopen.

Schone lucht komt niet zomaar aanwaaien. Met jouw steun kunnen wij nog meer stappen zetten met als doel schone lucht voor iedereen.

Sportieveling met gouden hart gezocht

Voor de halve (21k) en kwart (8k) Marathon van Amsterdam op 16 oktober zoekt Stichting HospitaalBroeders sportievelingen met een gouden hart. Iedereen die voor het goede doel wil rennen is van harte uitgenodigd.

Deelname marathon

Met deelname aan de Marathon halen de HospitaalBroeders geld op voor vijf nieuwe huizen voor mensen met een verstandelijke handicap in Malawi. De mensen in Malawi dragen $ 180 bij en voorzien in materialen zoals hout, bakstenen en zand, maar hebben wel een steuntje in de rug nodig. Nu wonen ze in krotten met lekkende daken, de Marathon van Amsterdam gaat hier verandering in brengen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij: suzan@hospitaalbroeders.nl. De HospitaalBroeders regelen de inschrijving.

Sponsoren

Elke renner krijgt een eigen GeefSamen donatiepagina. Hiermee wordt geld opgehaald door de pagina door te sturen naar vrienden en familie. Zij gaan deelnemers sponsoren. 100% van de opbrengst gaat naar Malawi.

Onder het motto ‘geen ontwikkelingshulp maar hulp om te ontwikkelen’ voeren de HospitaalBroeders projecten uit in negen Afrikaanse landen. De stichting is al jaren in Haarlem gevestigd.

Saucony lanceert felroze najaarscollectie

Het is nog hartje zomer, maar over een paar weken worden de dagen alweer korter. Gelukkig hoeven we nog even niet de herfstbuien en winterse temperaturen te trotseren. Speciaal voor alle hardlopers die zich toch alvast goed willen voorbereiden, lanceert Saucony een compleet nieuwe ViZiPRO collectie voor vrouwen. Naast de opvallende feloranje kleur is deze unieke kledinglijn vanaf dit najaar verkrijgbaar in felroze, welke tevens zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid in het donker. Daarnaast heeft de specialist op het gebied van running een nieuw product aan het ViZiPRO assortiment toegevoegd. Speciaal voor frisse avonden, houden de coole armwarmers van Saucony je heerlijk warm!

Pink ladies

Dit najaar lanceert hardloopspecialist Saucony een compleet nieuwe ViZiPRO-lijn, speciaal voor dames. Naast de al bekende feloranje kleur, is nu gekozen voor een felroze collectie. Het geheim van de opvallende kleur van deze unieke kledinglijn, is uiteraard de uitstekende zichtbaarheid in het donker. Na feloranje, is deze kleur roze in de Verenigde Staten door het National Institute for Safety zelfs gecertificeerd als beste veiligheidskleur.

ViZiPRO pink van levensbelang

De producten van de ViZiPRO pink, bestaande uit een runningjack, vest, twee Long Sleeve Tops in verschillende diktes en winteraccessoires, zijn voorzien van reflecterende details waarvan de stof ontwikkeld is in samenwerking met 3M. De reflectie is even krachtig als het oorspronkelijke lichtsignaal zodat naderende automobilisten hardlopers niet snel over het hoofd zullen zien. Naast ultieme zichtbaarheid, is de kleding vocht- en temperatuurregulerend en ademend voor optimaal draagcomfort. Niet alleen voor de avond, maar ook op klaarlichte dag is de ViZiPRO-lijn aan te raden. In het huidige verkeer, waarin mensen steeds meer afgeleid zijn, is zichtbaarheid van levensbelang!

Coole warmhouders

Nieuw in de gehele ViZiPRO collectie zijn de speciale Saucony armwarmers. Wanneer je twijfelt of het te fris is om te starten in een shirt met korte mouwen, bieden deze armwarmers de perfecte uitkomst. Zo begin je het hardlopen met lange mouwen, maar mocht je het te warm hebben stroop je de armwarmers omlaag tot op je pols. Zo loop je uiteindelijk gewoon zonder mouwen verder.

ViZiPRO orange

Voor zowel dames als heren met een voorkeur voor veiligheid én een stoere Nederlandse look, is uiteraard de bekende ViZiPRO orange nog steeds verkrijgbaar. In de feloranje kleding, schoenen en accessoires van Saucony loop je veilig de donkere dagen in!

Prijs en verkrijgbaarheid

Saucony ViZiPRO schoenen en kleding zijn verkrijgbaar in hardloopspeciaal- en de betere sportspeciaalzaken. De nieuwe ViZiPRO pink is vanaf september verkrijgbaar. Het jack kost €100,-, het vest €80,-, de DryLete Sportop €75,- en de Optimal Fitted Sporttop €60,-. Handschoenen zijn verkrijgbaar voor €35,-, de mutsen vanaf €20 en de nieuwe armwarmers €30. De consument kan voor informatie en verkoopadressen kijken op www.saucony.nl

25 juni 2011 kleurt Utrecht pink!

Dan beleeft de stad de 2e Utregse Meidenloop, het gezelligste loopevenement van Nederland voor alle meiden tussen de 13 en 80 jaar.

Om 18.30 uur zal onder de Dom het startschot worden gelost. Het parkoers, dat dit jaar op veler verzoek ook een 10km variant kent, loopt dwars door de Utrechtse binnenstad. Gefinisht wordt er in het sfeervolle park Lepelenburg. Een gezamenlijke warming-up, het Meidenterras met muziek en entertainment en de pasta party ontbreken natuurlijk niet!

Met een team vriendinnen, collega’s of familie meedoen? Dat kan bij het onderdeel Meidenteam Loop.

Internationale deelnemers aan start Vestingloop Den Bosch

De organisatie van de Vestingloop kent een voorspoedig verloop van de voorinschrijvingen. Zo’n 3000 hardlopers hebben zich aangemeld en er komen er dagelijks nog velen bij. Er zijn zelfs internationale inschrijvingen uit België, Duitsland, Groot Brittannië en Letland! De jongste deelnemer is 4 en de oudste (tot nu toe) is 75 jaar. Inschrijven voor de 5, de 10 en de 15 kilometer en de 1 km Kidsrun (gratis!) kan nog tot en met zondag 15 mei aanstaande. Voorinschrijving verzekert de deelnemer van een startbewijs met 7 fraaie actiecoupons van sponsors, is goedkoper en biedt de mogelijkheid tegen een aantrekkelijke prijs het unieke Vestingloop hardloopshirt aan te schaffen. De limiet is vastgesteld op maximaal 4.500 deelnemers. Indien die limiet op 29 mei nog niet is bereikt, dan kunnen lopers de startbewijzen tot een half uur voor de start van de diverse lopen bij het inschrijfbureau in het Theater aan de Parade kopen.

Midwinter Marathon groeit naar maximaal 11.500 deelnemers

Om de lopers van de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon in optimale omstandigheden te kunnen laten lopen, heeft de organisatie een aantal maatregelen genomen. Met het recordaantal van ruim 9.000 deelnemers tijdens de laatste editie in februari is voor komende jaren een maximum aantal van 11.500 deelnemers bepaald. Daarnaast is er vanaf de volgende editie op 5 februari 2012 een verplichte indeling in startvakken en is er geen na-inschrijving meer op de dag zelf (m.u.v. de Kidsrun).

De Midwinter Marathon is één van de grootste hardloopevenementen in de winter en is het afgelopen jaar enorm gegroeid. De organisatie heeft daarom gekeken wat de optimale omstandigheden zijn voor de lopers. Hierbij moet rekening gehouden worden met de start- en finishtijden, de programmering van vijf looponderdelen en de capaciteit van het parcours. De grens van het aantal deelnemers ligt volgens de organisatie op 11.500 deelnemers. Het is reëel dat deze aantallen de komende jaren ook bereikt gaan worden. Voor de twee populairste afstanden, de Aventus Acht van Apeldoorn en de Hollander Techniek Mini-Marathon, is een limiet ingesteld. Voor de Acht van Apeldoorn zijn dit maximaal 4.500 deelnemers. Op de Mini-Marathon sluit de inschrijving in het vervolg als de teller op 4.000 deelnemers staat.

Omdat er geen na-inschrijving meer is wil de organisatie de lopers tegemoet te komen. Lopers kunnen zich in het vervolg tot de dinsdag voorafgaand aan het evenement voorinschrijven. Dat is anderhalve week langer als voorgaande jaren.

De organisatie zet met deze maatregelen weer een stap als gevolg van de groei van het aantal deelnemers aan de Midwinter Marathon.

Held(inn)en gezocht voor Mama Cash

Heb je altijd al wat bijzonders voor vrouwenrechten willen doen? Grijp je kans en doe mee aan Heldenrace

De Heldenrace is een 6 km-sponsorloop voor goede doelen, die op zondag 10 juli a.s. in het Amsterdamse Bos plaats vindt. Als deelnemer ren je individueel, óf sluit je je aan bij een team. Het maakt niet uit hoe je de eindstreep haalt: rennend, wandelend, in een rolstoel, verkleed of niet, met of zonder een persoonlijk record. Het belangrijkste is dat je aandacht vraagt en geld inzamelt voor vrouwenrechten. Als je als Held(in) minimaal €300 sponsorgeld weet te werven, mag je aan de startstreep verschijnen. Een mooie uitdaging zodat Mama Cash met de opbrengst echt een verschil kan maken.

Haal jij ook jouw energie en spierkracht uit de kast voor vrouwenrechten? We hopen dat je warm loopt voor Mama Cash en we begroeten je graag op 10 juli a.s. in het Amsterdamse Bos.

1e kidscongres van Nederland tijdens Vestingloop

Het 1e kidscongres van Nederland vindt vooraf aan de kidsrun tijdens de Ricoh Vestingloop op 29 mei a.s. plaats. Presentator Curt Fortin, bekend van tv programma’s de Schatkamer, Hoela Hoep en Voetbalvrouwen neemt vanaf 11.30 uur de kinderen – maar zeker ook de ouders - tijdens het Brabants Dagblad Kidscongres: Vet! mee op een interactieve manier in de wereld van beter eten en bewegen.

Gratis deelname

Kinderen kunnen een battle aangaan met burgemeester Rombouts en voormalig-hockeyster en ambassadeur van het Liliane Fonds Minke Booij. Zij mogen dokter Edgar van Mil vragen stellen over wat ze altijd al wilden weten op het gebied van eten en bewegen. Van Mil, kinderarts in het Jeroen Bosch Ziekenhuis onderstreept het belang van gezond eten en bewegen: “Iedereen denkt vaak dat je van lekker eten ook méér gaat eten, maar dit klopt niet. Veel mensen eten vaak dezelfde dingen waar ze steeds meer van gaan eten. Het is belangrijk om veel verschillende en gezonde dingen te eten en daar ook echt van te genieten. Beweging is goed voor de stofwisseling waardoor allerlei processen in je lichaam beter verlopen en je veel lekkerder in je vel zit.” Alle kinderen mogen gratis deelnemen aan het congres (11.30 uur), gratis een gezonde lunch nuttigen en gratis meedoen aan de kidsrun die om 13.15 uur begint. Dankzij sponsor Sociaal Fonds Den Bosch. Ook ouders zijn welkom! Zij zijn het immers die de boodschappen aan de kassa afrekenen en de sportlidmaatschappen betalen en dus hoofdverantwoordelijk voor het welzijn van hun kind(eren).

Kidsfotograaf en reporter

Geheel in stijl kunnen de kinderen proeven dat gezond eten ook super lekker kan zijn in de C-1000 snack drive. Dat het congres echt door en voor kinderen is, komt terug in de zoektocht naar kinderen die als reporter of persfotograaf aan de slag willen gaan. Lees meer hierover op www.ricohvestingloop.nl Het congres is geprogrammeerd in de grote zaal die het Theater aan de Parade gratis ter beschikking stelt.

Gratis meedoen aan de Liliane Fonds Kidsrun

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen zich gratis inschrijven voor de 1 km Liliane Fonds Kidsrun. Ambassadeur Minke Booij: “Bewegen is voor kinderen de manier om je fit te voelen. Bewegen is meer dan sporten bij een club, je kunt ook denken aan op de fiets naar school of buiten spelen of voetballen in het park. Ik daag alle kinderen in ’s-Hertogenbosch en omgeving uit om mee te bewegen tijdens de Lilliane Fonds Kidsrun en veel sponsorgeld op te halen. Al voor € 53 laat je een kind meedoen aan de Olimpipitos: de Olympische Spelen voor kinderen met een handicap in Nicaragua. Hoeveel kinderen laat jij meedoen?” In samenwerking met het Liliane Fonds en Rabobank worden scholen uit alle stadswijken en de omgeving uitgedaagd met veel kinderen mee te doen. De school die de meeste kinderen aan de Olimpipitos kan laten deelnemen is hoofdsponsor en krijgt een VIP-behandeling met o.a. een Meet & Greet met Curt Fortin

Welk ziekenhuis wordt hardloopkampioen?

Op zondag 22 mei 2011 vindt de 28e editie van de AMC Loop plaats in Amsterdam Zuid-Oost plaats. Aan deze loop kan individueel worden deelgenomen op de vijf, tien of vijftien kilometer, maar ook bedrijventeams zijn van harte welkom. Voor de bedrijvenloop kan worden ingeschreven op de vijf of tien kilometer. Nieuw in 2011 is dat binnen de AMC Bedrijvenloop over tien kilometer de deelnemende teams die zich inschrijven namens een ziekenhuis gaan strijden voor het officieuze ‘Ziekenhuis Kampioenschap’ van Nederland. Alle ziekenhuizen in Nederland zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Er kan worden deelgenomen in teams van minimaal drie en maximaal zes personen, het geslacht van de teamleden is niet van belang. De drie snelste tijden per ploeg vormen samen de totaaltijd voor het klassement. Voor alle teams is een eigen ontvangstruimte vlakbij start/finish - parkeerterrein P4 (nabij metro- en NS-station Holendrecht) van het AMC - beschikbaar.

De eerste bedrijventeams hebben zich inmiddels aangemeld via de website van de AMC. Vorig jaar werd de vijf kilometer gewonnen door team De Vlucht, gevolgd door Scan Modul Medi-math en Arthrogen. Bij de tien kilometer ging de eerste prijs naar het team van ACTA en werden de ploegen AMC afd. KPI en AMC afd. MaagDarmLever-ziekten respectievelijk tweede en derde.

Het parcours van de AMC-Loop voert onder meer langs de Gaasperplas en is opgenomen in ‘de dertig mooiste looproutes van Nederland’. Met deelname aan de AMC-Loop worden door de deelnemers drie goede doelen gesteund: een e-learning project op OBS Bijlmer, het Universitair Asiel Fonds (UAF) en stichting Medische Hulp Kenia. Meer informatie en inschrijven op www.amcloop.nl.

Running schoen met mechanische tussenzool

Met de nieuwe Wave Prophecy komt Mizuno met de eerste running schoen met een mechanische tussenzool op de markt. Dit unieke ontwerp zorgt ervoor dat de schoen super reactief en comfortabel is.

Hoe werkt het?

Twee full length Infinity Wave platen boven elkaar vervangen de traditionele Eva tussenzool. Door deze ‘mechanische tussenzool’ profiteert de loper maximaal van het dynamische effect dat Mizuno’s Wave technologie heeft. Optimale demping, comfort en het hoogst denkbare niveau van energieteruggave.

Voor wie?

Dit wordt bereikt door het speciale ontwerp waarbij twee Wave platen boven elkaar met elkaar verbonden zijn door middel van dempende pilaartjes. Als de hiel de grond raakt, starten de Wave platen het dempingproces door de energie te verspreiden over de gehele lengte van de Wave platen, dus over de gehele lengte van de schoen. Vervolgens vindt er, in één harmonieuze beweging, een ongeëvenaarde energieteruggave plaats in het voorvoet gedeelte voor een soepele afwikkeling. Behalve dit directe effect, dat meteen duidelijk is voor de loper, zorgt de Wave technologie in de Wave Prophecy er ook voor dat er in de toekomst buitengewone demping afgegeven blijft worden.

De Wave Prophecy van Mizuno is ontworpen voor de hardloopliefhebber die het nieuwste van het nieuwste wil en die het hoogst denkbare niveau van energieteruggave wenst. Het gevoel is compleet uniek, net zoals het ontwerp. De Wave Prophecy is geschikt voor de neutrale hardloper of voor de loper met een lichte overpronatie.

Waar te koop?

De Wave Prophecy is de topschoen uit Spring/Summer 2011 collectie van Mizuno en is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal dealers. Kijk op www.mizuno.nl voor alle dealers.
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site