ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

SOS-hulpmiddelen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Het is verstandig (en soms ook heel belangrijk) om tijdens het hardlopen je SOS gegevens bij je te hebben. Het is ook verstandig om SOS identificatie altijd bij je te dragen. Hieronder een overzicht van hulpmiddelen om het je gemakkelijker te maken.

SOS Talisman

SOS Talisman is een medaillon waarin een 32 cm lange strook zit waarop je je gegevens kan vermelden. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: (sleutel)hanger, voor een horlogeband, armband en anderen.

Sostalisman.nl


SOScoin

Een SOScoin is een rode plastic schijf waarop de belangrijkste informatie wordt vermeld. De coin bevestig je eenvoudig aan de veters van je hardloopschoen, zodat je er geen last van hebt.

Soscoin.nl


Safe ID

Een Safe ID is een plaatje, armband of pasje waarop een unieke persoonlijke QRcode staat vermeld. Gebruikers vullen in een beveiligd digitaal systeem hun persoonlijke gegevens in. Deze informatie kan in de loop van de tijd worden aangepast. Hulpverleners kunnen via de QRcode je SOS gegevens lezen.

Safe-id.nl


SOS naamplaatje

Een SOS naamplaatje is een identiteitsplaatje van RVS waarop de informatie is gegraveerd.

Sosnaamplaatje.nl


SportID

SportID is een SOS armband speciaal voor sporters. Je SOS gegevens worden op een RVS plaatje gegraveerd.

Idsme.nl


Tips

  • Gebruik in ieder geval gegevens als je naam, geboortedatum, bloedgroep, adres en telefoonnummer.
  • Het is sowieso verstandig om een SOS identificatie altijd bij je te dragen. Zo'n identificatie is dus niet alleen nuttig tijdens het hardlopen.
  • Zet in je mobile telefoon een aantal nummers met de naam ICE. Bijvoorbeeld voor het thuis nummer ICE1, de mobiel van je partner ICE2 etc. ICE staat hierbij voor In Case of Emergency.
  • Zorg er voor dat je gezien wordt. Zie: Hardlopen in het donker.
  • Wanneer je stukjes langs de weg moet lopen met vrij veel auto- of fietsverkeer kan je het beste het verkeer tegemoet lopen.
  • Loop bij drukke en onveilige omstandigheden niet met muziek.
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site