ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Loopafstanden berekenen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Via de Engelstalige site Gmap-pedometer.com kan je op een vrij gemakkelijk manier de lengte van je looprondje bepalen. Hieronder de handleiding. Veel plezier ermee.

Loopgebied bepalen: grof

Ga eerst naar het gebied van de kaart waarin je je looprondje wilt uitzetten. Dat doe je via Jump to: (in het midden bovenkant scherm), bijvoorbeeld: Nederland, Amsterdam of alleen Nederland in te tikken.

Loopgebied bepalen: precies

Hierna ga je naar het gedeelte van de plattegrond waarin je het looprondje wilt uitzetten. Dit doe door in de kaart te klikken en daarna te slepen. Je kunt ook gebruikmaken van de schuifbalken die staan op de linker bovenhoek van de kaart. Met deze schuifbalken kan je ook de schaal van de kaart veranderen.

Van miles naar kilometers

Omdat je waarschijnlijk de loopafstand in kilometers wilt weten verander je de schaal van English naar metric door Metric aan te klikken.

Looprondje aanbrengen

Klik op Start recording. Door dubbel te klikken in de kaart breng je de punten (startpunt, tussenpunten en eindpunt) aan. Plaats voldoende tussenpunten, zodat de afstand exact berekend wordt. Wanneer je je vergist klik op Undo last point. Hiermee wordt het laatste punt verwijderd.

Berekenen loopafstand

Tijdens het aanbrengen van de punten wordt in Total Distance: de totale afstand aangegeven. In Last Leg: wordt de afstand van de laatste klik gegeven. De cijfers in de rode ballonnetjes zijn de kilometerpunten.

Calorie verbruik

Ook is het mogelijk het aantal verbruikte calorieŽn te berekenen. Zet de calorie teller op aan door de klikken op on in Turn on calorie counter. Nadat je je lichaamgewicht hebt in getikt verschijnt het calorieverbruik tijdens het bepalen van je looprondje.

Hoogte verschillen

Door op small of large te klikken in Elevation: off small large verschijnt een overzicht met de hoogte verschillen. Deze functie is vooral handig bij je buitenlandse loopavonturen.

Looprondje bewaren

Ook is het mogelijk je looprondje te bewaren en te mailen. Door op Save route te klikken wordt er een link aangemaakt, bijvoorbeeld: www.gmap pedometer.com/?r=663762.
Via Add bookmark kan je deze link in je favorietenlijst plaatsen.

Looprondje printen

Natuurlijk is het ook mogelijk het een en ander te printen. Via: Print map.

Gemiddelde loopsnelheid

Voor het bepalen van je loopsnelheid per kilometer per uur (km/uur) en minuut per kilometer (min/km): Gemiddelde loopsnelheid.

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site