ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hardloop ABC

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Hardloop ABC

Disachariden

Disachariden zijn tweevoudige koolhydraten. Ze zijn opgebouwd uit twee enkelvoudige koolhydraten (monosacchariden). Voor meer info: Koolhydraten.

Douglas, Troy

Nederlandse sprinter die geboren is in Bermuda. Het hoogtepunt van zijn carrière was het WK atletiek in Parijs in 2003. Hij werd daar met de Nederlandse estafetteploeg derde (na diskwalificatie van de Britse ploeg) op de 4x100m estafette. De toen veertig jarige Troy Douglas werd daarmee de oudste medaillewinnaar op een WK Atletiek. Ook werd de estafetteploeg uitgeroepen tot de Nederlandse sportploeg van het jaar 2003.

Dribbelen

Bij het dribbelen is je looptempo heel rustig en maak je kleine stapjes. De voeten wikkel je overdreven goed af. De armen bewegen ontspannen mee. Het kan een onderdeel zijn van de warming-up of cooling-down.

Druppers, Rob

Rob Druppers is een nationaal en internationaal befaamde 800 meterloper. Rob Druppers behaalde een prachtige zilveren medaille op de 800 meter tijdens het wereldkampioenschap te Helsinki in 1983. Daarnaast behaalde Rob Druppers talrijke ereplaatsen op belangrijke indoor en outdoor toernooien van begin jaren tachtig tot begin jaren negentig. Hij veroverde ook nog het wereldrecord op de 1000 meter indoor in een tijd van 2:16,62.

Duurlooptraining

Bij deze trainingsvorm wordt er gelopen in een zelfde tempo, dus zonder onderbrekingen en tempowisselingen. Afhankelijk van het looptempo worden er verschillende eigenschapen getraind. Voor meer info: Duurlooptraining.

Hardloop ABC

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site