ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Wanneer hardlopen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 28 Wanneer hardlopen

Hallo Stef,

Voor het eerst in mijn hele leven ga ik beginnen met hardlopen!!! Ik heb namelijk sinds dit jaar een kantoorbaan (voorheen horeca) en ik merk nogal dat mijn conditie achteruit gaat en dat mijn lichaam grotere vormen begint aan te nemen.

Ik heb dus netjes het schema uitgeprint en goede schoenen gekocht. Wat ik me nog wel afvraag is het volgende: Wat zijn de beste tijden om te gaan hardlopen? Juist 's morgens (voor het werk)? Of liever 's avonds? En dan vr of juist n het eten en hoelang moet je dan rusten?

Graag hoor ik van je!

Groeten,

Marije


Ons antwoord

Hoi Marije,

Bedankt voor je mail.

Op je eerste vraag kan ik geen goed antwoord geven.

Er zijn ochtend- en avondmensen. In de winter (vroeg donker) en zomer (warmte) zijn de omstandigheden anders. Wanneer je gaat trainen voordat je gaat slapen kan je beter geen zware training doen, omdat je dan mogelijk met meer moeite in slaap te komt. De meeste mensen bereiken hun lichamelijke top rond 11 uur s morgens en rond 6 uur in de namiddag.

Wanneer je geen problemen ondervind kan je gewoon voor het lopen eten. Wanneer dat wel zo is: experimenteer met wat je wel kunt verdragen en niet. Of ga pas eten na het lopen (meestal verwijderd het eventuele honger gevoel tijdens het lopen).

Gebruik echter geen zoetigheid voor het hardlopen. Zie de pagina: Koolhydraten. het stukje over: Gebruik drie kwartier voor een intensieve inspanning geen zoetigheid.

Zie ook: Hardlopen en omstandigheden.

Groeten en veel plezier,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site