Met het TomTom Multi-Sport Cardio sporthorloge kan je je loop (en wandel), fiets (bij de goedkoopste versie van de multisport zit geen cadans-/snelheidssensor), zwemprestaties bekijken. De TomTom Runner Cardio is de iets minder uitgebreide versie voor hardlopers en wandelaars.
TomTom Cardio sporthorloge: the easiest way to improve
TomTom heeft MySports opnieuw ontworpen voor het TomTom Cardio sporthorloge.
Voor meer info: MySports opnieuw ontworpen.
De nieuwe TomTom sporthorloges hebben een innovatieve ingebouwde hartslagmeter die de bloedsomloop onder je huid nauwkeurig meet, waardoor een borstband niet meer nodig is. Bij de vorige sporthorloges van TomTom is wel een borstband nodig om je hartslag te meten.
De hartslag wordt over het algemeen snel weergegeven. De hartslag juist. Deze heb ik handmatig en met behulp van een hartslagmeter met borstband getest.
Ook nieuw zijn de 5 verschillende hartslagzones (Easy, Fat Burn, Endure, Speed en Sprint) waarin je kan gaan trainen. Ook bezitters van een TomTom sporthorloge met borstband kunnen deze nieuwe software gaan gebruiken.
Een ander opvallend kenmerk van de TomTom sporthorloges is het gebruiksgemak. Geen verschillende knoppen om naar de juiste functie’s over te schakelen, maar gewoon een grote knop om gemakkelijk de functie’s en instellingen te vinden.
Zo kan je tijdens je training gemakkelijk overschakelen naar verschillende soorten informatie, zoals afgelegde afstand, tijd, hartslag, trainingszone, snelheid en calorieverbruik. De hartslagzone kan ook worden bekeken in een tabel en grafiek.
Het sporthorloge kan het GPS signaal snel vinden (het bericht GO verschijnt). Ik had ook niets anders verwacht van TomTom. Tijdens het sporten bewaart de TomTom allerlei gegevens (zoals je route, afstand, snelheid, calorieën verbruikt, hartslag en trapfrequentie tijdens fietsen). Voor je trapfrequentie heb je wel extra accessoires nodig.
Voor alle activiteiten (hardlopen, fietsen, zwemmen en hardlopen op een
loopband) kan je een keuze maken uit 5 programma's:
Voor het registeren van je trainingen op een loopband moet wel je lichaamslengte invoeren. Met behulp van je lengte berekend het horloge je paslengte en daarmee je loopsnelheid en afstand.
Met de meegeleverde fietshouder kan je het sporthorloge plaatsen op het stuur. Een nadeel is dat de hartslag zo niet wordt gemeten. Met de cadanssensor en snelheidssensor (is een optioneel accessoire) kan de trapfrequentie en de snelheid in worden gemeten.
Voor het registeren van je zwemtrainingen moet je eerst de lengte van het zwembad en welke pols je het horloge draagt (om het aantal slagen helemaal exact te kunnen registreren) invoeren. Met behulp van het aantal keurpunten berekend het horloge de gezwommen afstand en de snelheid. Ook je zwemefficiëntie (SWOLF score) wordt bepaald. Wordt deze in de loop van de tijd lager dan gaat je zwemtechniek vooruit.
Het horloge heeft uiteraard ook een stopwatch met de mogelijkheid om tussentijden vast te leggen. Handig is dat je tijdens je training de eerder ingevoerde tussentijden gemakkelijk kunt bekijken.
Na afloop van je training kan je de gegevens en je route op TomTom MySports en andere populaire sites bekijken.
Haal het maximale uit je TomTom sporthorloge met TomTom MySports website