ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hardloop ABC

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Hardloop ABC

Ultraloop

Een ultraloop is een hardloopwedstrijd waarbij de afstand langer is dan die van de marathon. De wedstrijdafstanden zijn vaak: 50 km, 100 km en 100 mijl. Ook zijn er wedstrijden op tijdsduur: 6 uur, 12 uur, 24 uur, 48 uur en 144 uur (6 dagen). Een bekende ultraloop in Nederland is de Ultra Run in Winschoten. Link: www.runwinschoten.nl.

Uithoudingsvermogen

Het uithoudingsvermogen geeft aan het vermogen van het lichaam, om een tijdens inspanning zuurstof op te nemen en brandstoffen te verbranden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verbranding met voldoende zuurstof (aėrobe uithoudingsvermogen) en onvoldoende zuurstof (anaėroob uithoudingsvermogen).

Urine

De kleur van de urine is een goede indicatie van het vochtgehalte in je lichaam. Als je minstens een liter lichtgele urine (dus niet donkergeel) per dag produceert en geen moeite hebt met de stoelgang mag je aannemen dat je voldoende gedronken hebt.

Hardloop ABC

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site