ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hardloopkleding voor in de winter

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 191 Hardloopkleding voor in de winter

Beste Stef,

Begin juni dit jaar ben ik begonnen met intensief te hardlopen. Momenteel loop ik 2 á 3 keer in de week hard en in de weekenden de extra lange afstand van 10 km.

Nu ben ik alleen gewend om in de zomer te hardlopen. Dan is het kiezen van de juiste hardloopkleding niet zo lastig. Echter begint het nu kouder en natter te worden en ben ik wat zoekende naar de juiste hardloopkleding. En dan meer van wat draag ik met welke temperatuur en/of weertype (hoeveel lagen etc). Is hier wellicht een bepaalde schema voor of iets dergelijk  Daarnaast vraag ik me ook af wat je moet dragen onder de strakke hardloopbroek (moet je überhaupt wat dragen eronder en zo ja wat?).

Zou je me verder kunnen helpen met mijn vragen?

Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groeten,

Gert


Ons antwoord

Beste Gert,

Ik heb het een en ander al beschreven op: Hardlopen in de herfst en winter en ook op: Informatie hardloopkleding.

Je kunt het beste het een en ander zelf uitproberen. Het is voor mij ook altijd weer even uitzoeken aan het bezig van de herfst en winter.

Vaak dragen lopers te veel kleding. Bij niet al te koud weer gebruik ik vaak een thermo shirt met lange mouwen. Een hardloopjack met een thermo shirt daaronder is bij koude omstandigheden vaak meer als voldoende.

Onder een strakke hardloopbroek draag je niets.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site