ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Sporten door kinderen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 187 Sporten door kinderen

Hallo Stef,

Ik ben een jongen van 16 jaar en ik wil graag meer halen uit mijn lichaam. Dit wil ik bereiken door veel te sporten en een betere voeding. Maar ik weet niet hoe ik mijn doel kan bereiken. Dus ik wil hulp bij krijgen. Ik zit nu op wedstrijdzwemmen wat ik ongeveer 1x per week doe. Maar ik wil best ook meer doen om beter in vorm te raken. Maar misschien heb jij een bepaalde schema voor mij. Ik ontbijt bijvoorbeeld onregelmatig en heb niet altijd 3 maaltijden op een dag. Dus wat is een goed begin voor mij om te beginnen. Want mijn slaapritme is ook niet goed want ik sta laat op en ga ook niet ook niet op tijd naar bed.

Groeten,

Emanuel


Ons antwoord

Hallo Emanuel,

Je kunt beginnen om met de fiets naar het zwembad te gaan. Ook is het geen slecht idee om iedere dag met de fiets naar school te gaan.

Je kunt ook meer gaan zwemmen. Met zwemmen ontwikkel je alle spieren. Ook is zwemmen een prima sport voor jeugdigen die lichamelijk nog in ontwikkeling zijn: spieren, pezen en botten worden weinig belast. Aan triatlon gaan doen (via je zwemvereniging) is ook een goed plan.

Door meer te sporten is het belangrijk goed te eten en voldoende te slapen. Doordat te doen merk je ook vooruitgang in het sporten, wat motiverend werkt!!

Voor meer info: Hardlopen door kinderen.

Veel plezier en succes.

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site