ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Energieverbruik hardloopschoenen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 156 Energieverbruik hardloopschoenen

Hoi Stef,

Ik heb een aantal maanden geleden nieuwe hardloopschoenen gekocht. Hetzelfde merk als ik al had, alleen een ander (duurder) type.

Nu viel me al direct op dat mijn tempo op deze schoenen beduidend lager was dan op mijn oude schoenen (Polar RS 300 met footpod).

In eerste instantie dacht ik dat ik gewoon opnieuw moest calibreren, maar toen ik dat gedaan had bleef er nog steeds een serieus verschil over.

Met behulp van analyse van m'n logboek heb ik kunnen vaststellen dat ik met m'n nieuwe schoenen 7 tot 10% trager ben. Dat is toch een behoorlijk verschil!

Inmiddels begin ik alweer aan deze nieuwe langzamere snelheden te wennen, maar de oorzaak blijft me toch behoorlijk bezig houden.

De enige oorzaak die ik zelf nu nog kan verzinnen is een betere demping (en daarmee verlies van energie).

Maar het is toch merkwaardig dat wanneer je nieuwe (en duurdere) schoenen koopt dat je trager wordt. Ook nog nooit iets over gelezen en ook niet van anderen gehoord.

Kortom, voor mij een raadsel.

Groeten,

Klaas


Ons antwoord

Beste Nick,

Ik kan je vraag helaas niet goed beantwoorden. Mogelijk is je looptechniek veranderd.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site