ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hoe intervaltraining uitvoeren

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 230 Hoe intervaltraining uitvoeren

Beste Stef,

Ik ben vol enthousiasme begonnen aan een trainingsschema als halfgevorderde voor de Marathon. Lukt allemaal nog goed en heb er alle vertrouwen in. Wat later in het schema kom ik de training 'interval extensief lang T:95%'. De uitvoering (hartslag, rust enz.) is mij duidelijk maar de tijdsduur (of aantal intervallen) vind ik niet terug. Kan je hier een advies in geven?

Met vriendelijke groet,

Erik


Ons antwoord

Beste Erik,

Het een en ander staat beschreven in de tabellen van: Trainingsschema marathon halfgevorderd. Zie ook: Intervaltraining tips.

Er bestaat niet echt een speciaal intervalprogramma per wedstrijdafstand. Wel kan je rekening houden met de afstand: leg bij de 10 km wat meer de nadruk op korter interval en bij de 42 km wat langer. Zo kan je als voorbereiding op een 10 km wat vaker 1000m interval doen (zodat je het wedstrijdtempo goed aanvoelt) en bij de 21 km 2000m. Ook belangrijk is dat je voor veel afwisseling zorgt. Doe bijvoorbeeld de ene week 3 x 2000m en de week daarop 10 x 400m.

Veel succes / plezier.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site