ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

AnaŽrobe drempel

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 256 AnaŽrobe drempel

Hoi Stef,

Allereerst complimenten voor je informatie op je site, heb ik al veel aan gehad!!

Op dit moment volg ik het beginnersschema Half uur hardlopen en ben aan het eind aangeland, lezend op je site en zoekend naar het vervolgschema wil ik het schema gaan volgen voor een Uur hardlopen. Echter heb een vraag naar aanleiding van de looptempo's.

Het gehele beginnerschema heb ik rond de anaŽrobe drempel gelopen +/- 170 hpm. Dit geeft voor mij een lekker tempo. Loop ik nu te hard? Ik kan dit namelijk lekker volhouden. Het vervolgschema geeft aan dat ik tempo 2 (145-153) of zelfs tempo 1 (128-136) moet gaan lopen.

Ik wil me gaan richten om aan het eind van het jaar een marathon uit te gaan lopen. Welke tempo's kan ik nu het beste aanhouden?

Hoor graag van je.

Groet,

Martin


Ons antwoord

Hoi Martin,

Bedank voor je complimenten, altijd leuk.

In het beginnersschema ligt het tempo over het algemeen laag. Dit is gedaan ter voorkoming van blessure en het hart/bloed/long stelsel kan vaak een hoog tempo niet aan

Omdat je lekker loopt loop je niet te hard. Je anaerobe drempel is echter een stuk hoger dan. Hardlopen rond de drempel is flink je best doen. Ik denk dat je drempel rond de 185 is.

Bij een drempel van 185 mag je al een stuk harder:

Duurlooptempo

Zie: Duurlooptabel.

Wanneer je een marathon wilt gaan lopen moet je nu al rustige duurlopen gaan doen. Door deze rustige duurlopen train je vetverbranding. Met andere woorden je spaart koolhydraten. Deze koolhydraten kan je goed gebruiken na 30 km op de marathon.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site