ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Looptechniek

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 201 Looptechniek

Beste Stef,

Onlangs ben ik begonnen met hardlopen. Ik zit nu in mijn 7e week van het Beginnersschema van 15 minuten. Het gaat tot nu toe erg goed. Ik heb goede schoenen en kleding gekocht. Ik ben optimaal gemotiveerd. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen en zou volhouden. En dat terwijl ik astma heb. Mijn doel is 30-45 minuten.

Nou is mijn vraag: wanneer weet je of je looptechniek goed is?

Ik heb zelf nergens last van en ik las altijd rustdagen in. Persoonlijk heb ik niet de behoefte om me aan te melden bij een sportclub / atletiekvereniging om mijn looptechniek te verbeteren. Ik wil die vastigheid niet en vind het heerlijk om alleen te gaan.

Alvast bedankt voor je tijd.

Groetjes,

Michelle


Ons antwoord

Beste Michelle,

Goed te horen dat het erg goed gaat. Leuke en goede vraag! Ik kan deze echter niet goed beantwoorden. Wanneer je geen last van blessure krijgt is je looptechniek in ieder geval niet slecht.

Op Looptechniek (theorie) en Loopscholing (oefeningen) staat het een en andere beschreven over het verbeteren van je looptechniek.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site