ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Intervaltraining

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 179 Intervaltraining

Hallo Stef

Ik ben sinds kort weer gestart en ik loop altijd volgens mij idee. Nu gaat het goed ik kan zelfs weer een 1,5 uur lopen met een 9 a 10 km/uur. Dan bent ik nog niet op. Nu ben ik zo 3 maanden bezig en steeds meer aan het hardlopen.

Nu de vraag: gemiddeld kan ik zo 10 tot 11 km lopen en volhouden zeker 15 km nu ben ik gestart met interval. Nu kan het zijn dat de afstand strepen niet kloppen. Dus een korte inval gedaan van 3x200 meter met een korte pauze wel wat moe niet te diep. Maar de tijden vind ik raar de 1e 200 meter 46 seconden, 2e 43 seconden en de laatste 40 seconden. Dat zal betekent dat ik zal lopen met een 18 km per uur. Ik wil nu een keer per week deze oefening doen om de snelheid omhoog te krijgen aangevuld met cross lopen. Doe ik hier goed aan en kan het zo hard?

Groeten,

Erik


Ons antwoord

Hallo Erik,

Ik denk dat je ongeveer 50 minuten loopt op de 10 km.

Uit Intervaltraining tabel haal ik dat het te snel is wat je nu doet. Hoe wel je niet echt diep gaat. Probeer ze rond de 50 seconden te doen. 

Je moet ook meer afwisseling in je intervalprogramma doen. Altijd 200m is niet goed voor een langeafstandloper. Doe ook regelmatig langere intervallen (bijvoorbeeld 3x 1000m).

De crosslopen is een prima plan. Zie ook: Vaartspel.

Zie ook: Intervaltraining tips.

Met vriendelijke groeten,

Stef

Vervolg

Hallo Stef,

Ik kom nog even terug op het verhaal interval. Ik heb ze wat langer gemaakt vandaag en zondag had ik al een recordje 15 km gelopen met ruim 11 Km/u in 1.21.53. Nu heb ik vandaag 3 ronden van 2350 meter door het park gelopen. De eerste 14 min/10 km/u, tweede 13.4 en de derde op 11 minuten dus ruim 12.8 Km per uur. Het gaat de goede kant op maar wel langzaam aan. En voor de zondag hoefde ik niet eens dieper te gaan dan normaal met 10 10.5 km/u.

Groeten

Erik


Ons antwoord

Hallo Erik,

Je kunt het beste een keer een 10 km wedstrijd lopen. Als beginnende loper niet helemaal voluit. Je kunt daarna een redelijk goede schatting maken wat je op de
10 km moet kunnen lopen. Waarschijnlijk loop je (stuk) harder als 50 minuten. Aan de hand van deze 10km tijd kan je je trainingstijden beter invullen.

Veel succes!

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site