ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Anaėrobe drempel bepalen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 161 Anaėrobe drempel bepalen

Beste Stef,

Allereerst mijn complimenten voor jullie erg informatieve site. Ik heb er al uren leesgenot en erg veel bijkomende informatie aan overgehouden.

Zelf ben ik een beginnend en vooral recreatief loper van 28 jaar. Mijn huidige doel is om in oktober een eerste keer een halve marathon te lopen. Ik train steeds met een hartslagmeter, maar al de verschillende informatiebronnen die vaak iets anders aangeven, brengen me danig in de war.

Ik heb een redelijk hoge hartslag: hoewel in rust 48 ą 58, loopt deze tijdens trainingen en zeker wedstrijden erg op. Zo liep ik onlangs een 10 miles met een gemiddelde hartslag van 183 en een 11 km wedstrijd met een gemiddelde van 186. Volgens jullie website komt dit ongeveer overeen met een anaėrobe drempel van 180. Is dit überhaupt mogelijk of doe ik toch iets verkeerd ? Gedurende trainingen probeer ik vaak onder de 148 te blijven, hoewel niet steeds makkelijk. Ik kan, hoewel licht onaangenaam, dus gerust een uur lopen met een hartslag boven de 183 ....

Groetjes en bedankt voor het antwoord,

Ellie


Ons antwoord

Beste Ellie,

Wat je nu doet is prima. Ik denk dat je anaėrobe drempel waarschijnlijk wel hoger is dan 180: ongeveer 185. Dit tempo is flink je best doen en kan je ongeveer een uur volhouden.

Via Duurlooptabel kom ik op een bovengrens van tempo 1 op 148 (met een drempel van 185). Je mag ook een slag of wat hoger dan 148.

Ook belangrijk is dat je op gevoel loopt:
Tempo 1: Rustig.
Tempo 2: Gemiddeld.
Tempo 3: Vlot.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site