ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Wandeltraining boeken

Wandeltraining voor een superfit lichaam
door Herbert Steffny

Paperback | 112 pagina's | 2005
ISBN: 9789044706246
Beschrijving:
De juiste technieken - wandelend afslanken - trainingsprogramma's voor beginners en gevorderden - extra: alles over nordic walking.
Fitnesswalking, powerwalking, nordic walking... de verschillende vormen van walking worden steeds populairder. Wandelen heeft een laag blessurerisico en belast het bewegingsapparaat niet. Daardoor is deze sport ook uitstekend geschikt als voorbereiding en als aanvullende training bij hardlopen en andere duursporten. In dit boek vindt u verschillende trainingsprogramma's en de juiste technieken om bewuster en blessurevrij te trainen.
De nieuwe, lichte vorm van fitness - zo vanuit uw stoel in de wandelschoenen.
De beste techniek - zo walkt u op de juiste manier.
Met veel tips voor kleding en schoenen, voeding, afvallen, krachtoefeningen en stretching.

Bestel bij

Wandel je fit
door Rose Leach

Paperback | 128 pagina's | 2005
ISBN: 9789059203921
Beschrijving:
Wandelen is een heel natuurlijke beweging voor de mens. Het versterkt de hartslag en brengt de geest tot rust. Het mooiste van wandelen is dat je het overal en altijd kunt doen - tijdens de lunchpauze, op weg naar huis of tijdens de vakantie.
In het 6-weekse wandelplan van Rose Leach leer je elke week een fantastische nieuwe techniek die je tijdens het wandelen kunt oefenen. Je buik, benen en taille worden zienderogen strakker! Daarnaast krijg je voedingsadviezen en tips over allerlei andere aspecten van het wandelen.
Recensie:
De ondertitel van dit wandelboek is adviezen en trainingsprogramma's om je conditie al wandelend te verbeteren. Centraal in het boek staat het WOW-plan, het workout walking plan dat 6 weken duurt en bestaat uit doelstellingen, een wandelplan en een eetplan. Voordat de lezer, en oefenaar, zover is, worden eerst basisaspecten behandeld. Hoe beginnen met wandelen, welke voorbereidingen tref je, welke doelen stel je en hoe zorg je dat het geen mislukking wordt. Daarna hoofdstukken over kleding, materiaal, eten en lichaamsbeweging. Na het WOW-plan aandacht voor de factor plezier, tips om het plezier te vergroten en de motivatie erin te houden. Ervaringen van beoefenaren zijn: meer energie, betere conditie, opgewekter, beter slapen, en nieuwe contacten. De schrijfster is een ervaren sporter en motiveert mensen die meer willen bewegen. Een boek voor iedereen die vindt dat hij of zij te inactief is. Met wandelen kan iedereen, waar je ook woont en wat je conditie ook is, beginnen, zeker met de tips en technieken uit dit boek. Geillustreerd met kleurenfoto's.
(Biblion recensie, Redactie)

Bestel bij

Wandelen met passie
door Carolyn Scott Kortge

een eindeloos stappenplan naar harmonie en geluk

Paperback | 255 pagina's | 2005
ISBN: 9789069636887
Beschrijving:
Wandelen mag dan je bloedsomloop verbeteren en vet verbranden, maar wat doet het met je geest? In plaats van kletsen op een loopband of boodschappenlijstjes maken als je een rondje om gaat, adviseert journaliste en wandelaar Carolyn Scott Kortge je om je met heel je hart te focussen op wat je doet. Wandelen met passie is, net als yoga, een vorm van bewegende meditatie waarvan je zowel fysiek als mentaal en spiritueel opknapt.
Het maakt niet uit hoe je wandelt ? alleen of in een groepje, korte of lange afstanden ?, deze gids biedt een rijkdom aan oefeningen die wandelen een nieuwe dimensie geven. Kortge beschrijft op een heldere manier eenvoudige strek- of ademhalingsoefeningen, maar ook visualisaties en actieve affirmaties die je kunnen helpen doorzetten wanneer je eigenlijk zou willen ophouden. De afwisseling met persoonlijke anekdotes en specifieke adviezen maakt dit boek tot een inspirerende gids op weg naar een goede gezondheid.
Recensie:
Een stappenplan om te beginnen met wandelen, het vervolgens leuk en inspirerend te vinden en daarmee harmonie en geluk in je leven te creŽren. Hoe oefeningen, visualisaties, anekdotes, adviezen en wedstrijden iemand op weg kunnen helpen. De auteur is een Amerikaanse dagbladjournaliste, die veel te maken had met primeurs en deadlines. Zij ontdekte het wandelen na haar veertigste. Misschien helpt dit boek iemand over de drempel, maar de stijl is zo jachtig dat een echte wandelaar er van buiten adem raakt. Die leest voor inspiratie waarschijnlijk liever 'Lopen loutert'* van Michel Jourdan. De strekking van dit boek lijkt te zijn: wandelen is heel vervelend maar als je de adviezen van de auteur driftig opvolgt kun je het eventueel leuk gaan vinden. Met register.
(Biblion recensie, Redactie)

Bestel bij

Nordic Walking
door Marco Maas

in de praktijk

Paperback | 172 pagina's | 2005
ISBN: 9789055136667
Beschrijving:
Nordic Walking beschrijft in dit boek de ontstaanswijze en de sporttechnische en medische achtergronden. Uitgebreid aan bod komt ook de ontwikkeling van Nordic Walking in Nederland.
Recensie:
De afgelopen jaren heeft Nordic Walking zich ontwikkeld tot de snelst groeiende buitensport in Nederland. De auteur, fysiotherapeut en international coach Nordic Walking, beschrijft in deze publicatie de ontstaanswijze van de sport en de sporttechnische en medische achtergronden. Uitgebreid aan bod komt ook de ontwikkeling van Nordic Walking in Nederland. Door middel van duidelijke kleurenfoto's en uitleg kan worden gestart met oefeningen om beweeglijkheid, coordinatie en lenigheid te verbeteren. Voorts worden trainingsprogramma's gepresenteerd voor een verantwoorde opbouw van de conditie. In het boek is verder allerlei praktische informatie over poles (stokken), schoenen, kleding en nuttige adressen te vinden. Het boek is smaakvol vormgegeven en biedt een compleet overzicht van deze snelgroeiende sport. Met literatuuropgave en adressen.
(Biblion recensie, Redactie)

Bestel bij

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site