Bestel dit boek
bij
Paperback | 111 pagina's | 2003
ISBN: 9789044700954
Beschrijving:
Met de juiste looptraining snel naar uw ideale figuur optimale
vetverbranding loopprogramma’s voor beginners tips voor de juiste voeding
motivatietips om vol te houden.
Lopen: de sleutel tot blijvend gewichtsverlies! Lopen is ‘in’. Miljoenen
mensen beginnen met lopen omdat ze van anderen gehoord hebben dat het een
investering is waarvan de opbrengst loont. Met lopen kunt u namelijk op een
natuurlijke manier afvallen en werken aan een mooi figuur! In dit boek leest
u hoe u zin krijgt om te lopen en hoe u stap voor stap in vorm komt. Of u nu
pas begint met lopen of al tot de gevorderden hoort, u krijgt gedetailleerde
loopstrategieën om uw ideale figuur te bereiken. Daarnaast bevat dit boek
duidelijke informatie over de werking van het stofwisselingssysteem, over
vetverbranding en uw calorieënbehoefte. Verder geeft de auteur talloze
raadgevingen betreffende gezonde voeding om uw loopprogramma nog meer kans
van slagen te geven. Bovendien biedt hij u richtlijnen voor de juiste
looptechniek, advies voor de beste uitrusting en tips om gemotiveerd te
blijven. Dus neem de tijd voor uzelf en geniet van het lopen waarbij u zowel
aan uw gezondheid, uw conditie en een topfiguur werkt! Ulrich Pramann is een
Duitse loopdeskundige en houdt zich al jaren bezig met thema’s betreffende
sport, gezondheid, fitness en carrière. Hij was hoofdredacteur van het
succesvolle tijdschrift Fit for Fun.
Recensies:
In dit boek wordt aangegeven dat het enige dieet dat echt werkt het
bewegingsdieet is. Blijvend vermageren lukt dus alleen wanneer daarbij
regelmatig sportief wordt bewogen, waarbij in dit boek speciaal op het lopen
wordt geattendeerd. Zowel voor beginners als voor gevorderde lopers worden
diverse adviezen gegeven en strategieën besproken. Daarnaast worden
verschillende voedingsadviezen gegeven, die samen met het lopen tot
figuurverbetering leiden. Tevens worden de belangrijkste fitnessbegrippen
toegelicht. Van harte aanbevolen aan degenen die willen afvallen en hun
figuur willen verbeteren. Met kleurenfoto's en register.
(Biblion recensie, Dr. H.F. Pijning)
Bestel dit boek
bij
Paperback | 239 pagina's | 2010
ISBN: 9789049104023
Beschrijving:
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend (118x)
Slim eten en bruisen van energie! Eet jezelf Mooi, Slank en Gelukkig is
een originele en vooral wervelende gids over hoe je voedsel vóór je kunt
laten werken in plaats van tegen je.
Eet slim en word energieker en slanker; vergroot je geluksgevoel, je
creativiteit en je libido; vertraag het verouderingsproces, kom van je
suikerverslaving af en: houd je eetlust voorgoed onder controle! Dit alles
zonder ooit nog één calorie te hoeven tellen.
Het kleurrijke en praktische lijfboek voor iedereen die zijn gezondheid
belangrijk vindt, maar óók lekker wil leven!
Recensie:
De schrijfster van dit trendy ogende boek maakte ooit deel uit van de
hoofdredactie van het blad Miljonair. Inmiddels heeft zij zich geheel op 'wellness'
gestort. Haar opleiding is onduidelijk: 'voedingscoach' is geen erkende
titel. Zoals vaak waren ook bij haar haar eigen gezondheidsproblemen het
startpunt voor een zoektocht. Sleutelwoord in dit boek is Food-IQ: geen
calorieën tellen, maar begrijpen wat je eet en waarom. Basis vormen de
Tien geboden van verstandige voeding. Het boek bevat veel informatie, al
of niet wetenschappelijk verantwoord. Het is een mix van gezond verstand
en meer alternatieve ideeën. Volledig weekmenu en een aantal eenvoudige
recepten. Kleurige kadertjes met achtergrondinformatie en vrolijke foto's
maken het tot een aantrekkelijk boek, dat plezierig is om door te bladeren
en uitnodigt tot lezen. Als je alle richtlijnen opvolgt, zul je zeker
slanker en gezonder worden. Maar De gouden tip bevat ook dit boek niet, je
leefstijl veranderen kost moeite. Doelgroep: jong, glamorous,
kosmopolitische leefstijl, carrièrevrouw (man). Met register en bijlagen.
Ieneke Fonck.
Bestel dit boek
bij
Paperback | 157 pagina's | 2011
ISBN: 9789081556316
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend (78x)
Beschrijving:
In dit Grip Op Koolhydraten kookboek staan 120 koolhydraatarme en
22 koolhydraatbeperkte recepten. Alle gerechten zijn voorzien van een foto.
Het boek is ingedeeld in:
- groene recepten (crackers, ontbijtgerechten, hapjes, soepen, salades,
groenten, pizza's, ovenschotels, vleesgerechten en visgerechten)
- oranje recepten (met o.a. nagerechten zoals ijs, taart en bavarois
zonder suiker of kunstmatige zoetstoffen)
Tevens in dit boek diverse voorbeeldmenu's en de verkorte richtlijnen van
Grip Op Koolhydraten fase 1 (Opgewicht komen). De recepten zijn geschikt
voor alle mensen die een koolhydraatarme/beperkte leefwijze volgen. Voor
alle andere mensen is dit boek wellicht dé stap om over te gaan op deze
gezonde en heerlijke koolhydraatbeperkte eetwijze met het welgewaardeerde
dagelijkse koolhydraten-uur.
Bestel dit boek
bij
Paperback | 216 pagina's | 2005
ISBN:9789059203051
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend (134x)
Beschrijving:
Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die graag wil afvallen of
een gezond gewicht wil behouden door minder koolhydraten te eten. Als u
denkt dat een voedingspatroon met weinig koolhydraten inhoudt dat u grote
hoeveelheden ongezond vet voedsel kunt eten, dan vergist u zich! Het gaar
erom dat u de juiste soort koolhydraten eet, met goede bronnen van eiwitten
en vet erbij. Een overdaad aan bewerkte voedingsmiddelen kan leiden tot
overmatige insulineproductie en sterke schommelingen in de
bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijgt u last van pieken en dalen in uw
energiepeil, trek in zoetigheid en een knagend hongergevoel. Als u zich
richt op koolhydraten uit onbewerkte voedingsmiddelen en deze in de juiste
hoeveelheden eet, houdt u uw bloedsuikerspiegel stabiel, heeft u veel meer
energie en krijgt u minder snel honger. Dit zijn allemaal essentiële
factoren om met succes gewicht te verliezen en slank te blijven. Dit boek
biedt u 365 heerlijke, trendy recepten en een verantwoorde leidraad om elke
dag van het jaar koolhydraatarm te eten.
Recensie:
Dit boek biedt recepten voor mensen die willen afvallen en mensen die op
gewicht willen blijven door minder koolhydraten te eten. In de inleiding
wordt ingegaan op goede en slechte koolhydraten, de glykemische index (waarbij
koolhydraten worden ingedeeld in een schaal van 0 tot 100, hoe lager de
glykemische waarde, hoe langer het duurt voor het voedsel verteerd is en hoe
minder de bloedsuikerspiegel en insulineproductie stijgen na de maaltijd),
vezels, eiwitten, de benodigde voedingsstoffen per dag etc. Daarna volgen
zeven hoofdstukken met totaal 365 duidelijk beschreven recepten voor
ontbijten & brunches, soepen, salades, snacks & lichte maaltijden,
hoofdgerechten (vlees, gevogelte, vis, vegetarisch), bijgerechten, en tot
slot nagerechten. Bij elk recept wordt vermeld voor hoeveel personen het is
bedoeld, de hoeveelheid koolhydraten per persoon en wat er bij past. Met
kleurenfoto's van enkele gerechten en een receptenregister in een zeer
kleine letter.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
Bestel dit boek
bij
Paperback | 255 pagina's | 2010
ISBN: 9789048301836
Beschrijving:
Dit boek, met meer dan 150 vetarme gerechten uit alle delen van de wereld,
is onmisbaar voor iedere thuiskok.
Bij de eenvoudige recepten ziet u niet alleen een prachtige foto van het
eindresultaat, maar ook foto's die de kooktechnieken stap voor stap laten
zien. De omschrijvingen zijn kort maar krachtig.
Vetarm staat vol heerlijke gerechten, er zijn geen concessies gedaan met
betrekking tot de smaak. De lasagne en visburgers doorstaan de vetarm-test
en u kunt zelfs genieten van verrukkelijke tiramisu zonder u druk te maken
over uw lijn.
Recensie:
Het eten van minder vet is gezond, maar wordt vaak als minder smakelijk
ervaren. In dit boek staan meer dan 150 recepten van gerechten waarin de
hoeveelheid vet gereduceerd is. De recepten varieren van soep en
voorgerechten via vis, kip, vlees en vegetarisch tot nagerechten. Ook zijn
enkele z.g. basisrecepten opgenomen. De gerechten vinden vaak hun
oorsprong in de landen rondom de Middellandse Zee of Azie. Bij elk gerecht
worden de bereidingstijd en de voedingswaarde per portie vermeld. De
ingredienten staan beschreven in een overzichtelijk lijstje, waarin de
volgorde van toevoegen is aangehouden. De bereiding van het gerecht wordt
punt voor punt behandeld. Ieder recept is voorzien van een soms
paginagrote, goede kleurenfoto van het eindresultaat. Ook worden speciale
handelingen geillustreerd met extra fotootjes. De bladspiegel is
overzichtelijk, en er worden geen echte vaktermen gebruikt. Een ervaren
kok zal met behulp van deze recepten een gezonde en gevarieerde maaltijd
op tafel kunnen zetten. Geen informatie over materiaal, ingredienten en
bereiding in het algemeen. Hoeveelheden zijn erg strikt vertaald (b.v. 260
gr.). Met uitgebreid register.
(NBD|Biblion recensie, Ing. A. de Vries-Boekestein)
Bestel dit boek
bij
Paperback | 155 pagina's | 2010
ISBN: 9789066116702
Beschrijving:
Iedereen heeft ze nodig: calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten.
Maar hoeveel krijg je binnen, en hoeveel wil je binnenkrijgen? Kijk op
calorieën bevat het meest complete overzicht van producten uit winkels
en eetgelegenheden met hun voedingswaarden. De heldere uitleg in de
inleiding helpt de lezer om balans aan te brengen in het eetpatroon. Van
een sinaasappel tot een mariabiscuitje, van kipsaté tot boerenlandmelk,
met Kijk op calorieën weet u wat u eet.
Recensie:
Dietiste Duinker stelt al jaren voedingsmiddelentabellen samen.
De nieuwste tabel is een combinatie van 'Kijk op koolhydraten' en de 'Calorieentabel'.
De nieuwe tabel vermeldt het aantal kilocalorieen, per portie en per 100
gram, de eiwitten, de koolhydraten en de vetten. Vermelding van zowel de
calorieen als de koolhydraten, per portie en per 100 gram is een
verbetering en maakt de tabel ook geschikt voor mensen met diabetes. Een
kleurensysteem maakt snel duidelijk hoeveel calorieen een product
ongeveer bevat. De tabel is uitgebreid en up to date, met veel
merkartikelen. Goed leesbaar ondanks de kleine letter door duidelijke
opmaak. Uitgebreid ten opzichte van vorige uitgaven is de inleiding met
een uitleg van de richtlijnen goede voeding, een overzicht van de
dagelijkse behoefte aan voedingstoffen en een stukje over het lezen van
etiketten. Sommige producten zijn gegroepeerd, zodat vergelijking
mogelijk wordt, bijvoorbeeld drop of koekjes. Handig en bruikbaar voor
lijners en mensen met diabetes, als aanvulling op digitaal beschikbare
tabellen.
(NBD|Biblion recensie, Ieneke Fonck)
Bestel dit boek
bij
Paperback | 304 pagina's | 2010
ISBN: 9789027415486
Beschrijving:
Een mooie, strakke en gespierde buik in zes weken? Met het wasborddieet lukt
het!
Door middel van een uitgebalanceerd voedingsplan in combinatie met de juiste
oefeningen, krijg je:
· een betere conditie.
· een gezond lichaam.
· sterke rugspieren (geen last meer van rugpijn!).
· een langer en gezonder leven.
· een beter seksleven.
Recensie:
Dit boek gaat over een programma met als doel een gezonder lichaam te
krijgen. Naast een dieet, of beter gezegd voedingsverandering, richt het
zich op voedingsmiddelen, recepten, bewegen, leuke en zware
buikspieroefeningen, algemene fitnessoefeningen. Kernelementen zijn de
voedingsverandering op basis van kennis van en inzicht in eten, en de
training, op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je
gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op, welke weer meer
energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren.
Wetenschappelijk correct want veel buikvet in de buikholte is zeer ongezond.
Het is de belangrijkste voorspellende factor voor hart- en vaatziekten. De
schrijver is meer dan tien jaar redacteur van het blad Men's Health. Hierin
verschijnen artikelen over voeding, training, seks en uiterlijk, en wordt
gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een
prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat
willen boeken met hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen
vasthouden.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel dit boek
bij
Paperback | 313 pagina's | 2003
ISBN: 9789043007696
Beschrijving:
Ben jij die diëten die niet werken ook zat ? In dit vriendelijke boek legt Carol Rinzler uit hoe je een effectief dieetplan opstelt dat gebaseerd is
op gezonde voeding en niet op onzin. Bovendien biedt je ze een heel
arsenaal aan tabellen, menu's, boodschappenlijstjes en andere hulpmiddelen
die je helpen gezond te eten, gemotiveerd te blijven en de overtollige
kilo's voorgoed kwijt te raken.
Recensie:
Dit boek bestaat uit zeven delen waarvan de eerste zes delen zijn
onderverdeeld in hoofdstukken, deel zeven bevat bijlagen. De hoofdstukken
beschrijven een groot aantal onderwerpen die te maken hebben met afvallen.
Zowel de gezonde afslankprogramma's gebaseerd op de voedingspyramide als
de populaire wonderdieten worden beschreven. De tekst is voorzien van
tabellen en pictogrammen. Het boek bevat zeer veel informatie. Het is de
bedoeling dat men zelf bepaalt in welke hoofdstuk(ken) men is
geinteresseerd. Door de uitgebreide informatie kan het echter zijn dat de
lezer moeilijk de juiste informatie weet te vinden. Met index en met
cd-rom met lijsten, tabellen, links. Omslag in zwart/geel met foto van
voeten op een weegschaal. Alfabetisch register.
(Biblion recensie, A. van der Veen-Hezemans)
Bestel dit boek
bij
Paperback | 223 pagina's | 2010
ISBN: 9789021544090
Klantenbeoordeling bol.com:
goed/uitstekend
Beschrijving:
Slanker, gezonder en gelukkiger!
Je bent wat je eet bevat alles wat je moet weten om er beter dan ooit uit te
zien en je fantastisch te voelen. Dr. Gillian McKeith heeft de slechtste
eter weten te verleiden tot opmerkelijke resultaten.
· Met de voedingstest ontdekken wat het eetpatroon met je doet.
· Fantastische afslankgeheimen waarmee je jezelf opnieuw leert kennen.
· Iedereen kan het tienstappenplan volgen en er niet alleen fantastisch
uitzien maar zich ook zo voelen.
In tijden dat de westerse wereld wakker wordt uit haar nachtmerrie van
obesitasproblemen, is dr. Gillian McKeith een positieve inspirator met haar
grappige en betrokken benadering bij voeding en gezondheid. Vernieuwend!
Stimulerend! Inspirerend!
Recensie:
Voedingsdeskundige Gillian McKeith legt het verband tussen voedsel en
gezondheid uit. Met de voedingsadviezen die zij geeft, belooft ze dat de
lezer slanker, gelukkiger en gezonder wordt. In het boek onder meer een
zevendaagse introductiekuur waarbij wordt aangegeven wat er per dag gegeten
en gedronken dient te worden en welke lichaamsbeweging gedaan dient te
worden, twintig supersnelle tips voor gezond eten en leven, tips om af te
vallen, wat te eten bij stress, obstipatie en andere kwalen, het wel en niet
samen eten van voedingsmiddelen uit een bepaalde groep bij als je wilt
afslanken (geen eiwitten met koolhydraten combineren: dus geen boterham met
kaas), detox-tips, overzichten van gezonde voeding, kruiden etc. en enkele
recepten. Met zelfonderzoekvragenlijstjes. Enkele kenmerken van haar
dieetwijze zijn: veel groente en fruit, fruit- en groentesappen, zeegroente
(zeewier), geen alcohol (ook geen wijn waarvan 1 a 2 glazen per dag
tegenwoordig als heilzaam wordt beschouwd), zaden, noten, peulvruchten en
granen, en het voedsel zo min mogelijk koken, rauw eten dus. De schrijfster
leidt een kliniek in Londen en presenteerde het ook in Nederland uitgezonden
tv-programma 'You are what you eat'. Haar dieetwijze lijkt alleen voor echte
volhouders te zijn. www.drgillianmckeith.com
(Biblion recensie, Redactie)