ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Sportboeken speciaal voor vrouwen

Running like a girl
door Alexandra Heminsley

Paperback | 240 pagina's | 2015
ISBN: 9789029538572
Beschrijving:
Gedesillusioneerd door het krachthonk en het geyoga beu besloot Alexandra Heminsley te gaan hardlopen. Ze koesterde hoge verwachtingen: de kont van een atlete, het middel van een supermodel, de snelheid van een gazelle. De eerste poging verliep niet bepaald goed. Zes jaar later heeft ze op twee continenten vijf marathons gelopen. Haar vader zei het al: je loopt evenzeer met je hoofd als met je benen. En daarom is dit een boek over hardlopen dat niet alleen maar over hardlopen gaat.
Recensie:
Na lidmaatschappen van allerlei sportscholen wandelt Alexandra Heminsley heel wat af door Londen. Ze vraagt zich af of dat vreselijke hardlopen misschien toch iets voor haar is en begint aan haar eerste loopje dat rampzalig eindigt. Als haar broer meldt dat hij gaat meedoen aan de marathon van Londen trekt de schrijfster letterlijk de stoute schoenen aan en begint zich ook voor te bereiden. Met veel zelfspot wordt hier een traject beschreven vol tegenslag en geluksmomenten. Van het kopen van de eerste sportbh tot de aankoop van hardloopschoenen in een enge sportzaak. Van het lopen van de eerste marathon met daarna een lange periode van rust tot het overwinnen van zichzelf in de volgende. Achterin het boek informatie over hardloopcoryfeeën van vroeger, tips voor kleding en wedstrijden. Jammer van de roze kaft, maar die sluit vooral aan bij al die roze hardloopkleding voor vrouwen. Wat mist is, hoe ze getraind heeft. Elke dag? Hoe was de opbouw? Hoe lang deed ze over de eerste marathon? Desondanks grappig en inspirerend voor velen die denken dat hardlopen nooit gaat lukken.
B. Handgraaf

Bestel bij

Hardlopen voor vrouwen
door Barbara Kerkhof

Paperback | 176 pagina's | 2009
ISBN: 9789029567596
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
In Hardlopen voor vrouwen geeft Barbara Kerhof behalve uitleg over techniek en training ook talloze tips en aanwijzingen om het hardlopen zo plezierig en gezond mogelijk te maken. Hoe kun je het hardlopen (met behulp van schema's of door aansluiting in een loopgroep) verantwoord opbouwen? Hoe zit het met voeding en wedstrijdvoorbereiding? Wat te doen tijdens een zwangerschap en hoe het lopen weer op te pakken na een bevalling? Hoe combineer je het lopen met werk en gezin? Welke sportbeha past je het beste? Dat zijn enkele van de vele vragen waarop dit boek antwoord geeft.
Mening klant bol.com:
Erg motiverend, SUPER!!
Dit boek is erg motiverend, het help je over de streep. Geeft heel veel tips vooral voor vrouwen. Echt een geweldig boek. Zou iedere hardloopster moeten hebben. Ook als je al een gevorderd loopster bent, staat er veel inspirende info is!! SUPER!!

Bestel bij

Loopgids voor vrouwen
door Sam Murphy

Paperback | 176 pagina's | 2008
ISBN: 9789022549605
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Wie denkt dat alles over hardlopen nu al wel geschreven is, vergist zich. De eerste enige echte Loopgids voor vrouwen leert je alles wat je weten moet als je als vrouw wilt gaan lopen of al aan lopen doet.
Hoe begin je en bouw je je conditie op?
Waar moet je op letten bij het kopen van schoenen en een sport-bh?
Wat doe je als je zwanger wordt en je net zo¿n lekker hardloop-ritme hebt?
Wat doe je als je het lopen een beetje saai gaat vinden?
Wat zijn de beste warming up en cooling down oefeningen?
Op welke tijd van de dag loop je het lekkerst?
Waarom is een kater 'eruitlopen' niet zo'n goed idee?
Lopen tijdens de menstruatie of juist niet?
Dit en nog veel meer in deze kleurige, bijzonder vrolijk en inspirerend geschreven Loopgids voor vrouwen, voor een gezonde training, een lekker gevoel en meer energie.
Recensie:
In deze gids voor vrouwen treft de lezer talloze tips aan om met plezier en vooral op een verantwoorde manier met de hardloopsport te beginnen. De auteur en atlete beschrijft op heldere wijze hoe met name vrouwen om dienen te gaan met aspecten als looptechnieken, oefenschema's, voeding, menstruatie en zwangerschap voorafgaand aan of tijdens het hardlopen. Het boek is voorzien van vele verhelderende kleurenfoto's, achterin is een overzicht van relevante adressen op het gebied van materiaalkeuze opgenomen, evenals een alfabetisch gerangschikt trefwoordenregister. Geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloopster.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Motivator!
Dit boek geeft voor de beginner, maar ook voor de meer ervaren vrouwelijke lopers de tips. Tips die je wellicht al weet, maar nu nog eens kunt lezen. Een goede motivator en is ook niet kinderachtig om de dingen te noemen bij naam. Voorbeeld: in het begin loop je niet voor de kick, nee, je loopt voor het lekkere gevoel achteraf als je onder de douche staat.
Mening klant bol.com:
Super Boek.
Ik vind het een super boek! Ook voor de beginner, zeer leuk geschreven en handige tips (zoals welke schoenen je moet kopen, hoe je het beste kunt afvallen etc). Er staat ook een heel handig schema in om te beginnen.

Bestel bij

Krachttraining voor vrouwen
door Frédéric Delavier

de beste oefeningen voor een mooi figuur

Paperback | 135 pagina's | 2007
ISBN: 9789058776709
Klantenbeoordeling bol.com: goed
Recensie:
De auteur, internationaal bekend als publicist in wetenschappelijke tijdschriften, powerlifter en redacteur van het blad Monde du Muscle (wereld van de spieren), geeft in deze uitgave uitgebreide informatie betreffende vrouwspecifieke krachttraining. Krachttraining voor vrouwen is in principe niet anders dan voor mannen, maar wel zijn er verschillen in skelet- en weefselopbouw. De schrijver geeft door middel van prachtige tekeningen van spiergroepen in opengewerkte lichaamsdelen, gedetailleerd aan welke spiergroepen een beweging mogelijk maken. In vergelijking met een eerdere uitgave van dezelfde auteur, Krachttraining*, kan van dit boek worden gezegd dat het specifieke vrouwgerichte informatie geeft en per specifieke spiergroep meer oefenmogelijkheden geeft. Voor vrouwelijke sporters die een mooi lichaam nastreven, voor trainers in het algemeen en (para)medische begeleiders is de inhoud een onmisbare informatiebron. De uitklapbare omslagen bevatten spieroverzichten van het vrouwenlichaam en een verklarende woordenlijst.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
Mening klant bol.com:
Goed en duidelijk boek met specifieke oefeningen voor de spiergroepen die vaak voor vrouwen belangrijk zijn. Buik, billen, benen, borst. Heel duidelijk en bevat veel info.

Bestel bij

Het wasborddieet voor vrouwen
door David Zinczenko

een strakke buik in 6 weken

Paperback | 431 pagina's | 2010
ISBN: 9789027469748
Recensie:
Beschrijving van een programma via welk vrouwen een gezonder lichaam kunnen krijgen. Naast een voedingsverandering richt het zich op twaalf krachtvoedingsmiddelen, recepten, en een heel scala oefeningen voor een strakke buik, toegelicht met zwart-witfoto's. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis en inzicht in eten en de training op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op waardoor je weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. De schrijver is al meer dan tien jaar redacteur van het blad 'Men's Health'. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks, uiterlijk en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken in hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)

Bestel bij

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site