ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Powerwalking boeken

Fit met powerwalken
door Nina Barough

Paperback | 160 pagina's | 2005
ISBN: 9789043009942
Beschrijving:
Zet je beste beentje voor! Powerwalken is een heerlijke vorm van lichaamsbeweging voor alle leeftijden. Je voelt je fitter en sterker, je verbrandt efficiŽnter calorieŽn en je blijft in vorm. Met een stapsgewijze uitleg over de juiste techniek van deze training die je gewrichten niet te zwaar belast, gedetailleerde programmaīs voor verschillende niveaus; van eenvoudige dagelijkse programmaīs tot het trainen voor een halve of een hele marathon.
Recensie:
De auteur geeft adviezen betreffende het powerwalken. Duidelijk wordt, welke voordelen deze sport voor minder prestatiegerichte en revaliderende sporters kan hebben. Het powerwalken, in Nederland sportiefwandelen, kan zich door de laagdrempeligheid en zeer variabele belastingsniveaus verheugen in een stijgende populariteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat aerobe-inspanningen (duurbelastingen) een positief effect hebben op lichaam en geest. Hierdoor promoten diverse sport- en gezondheidsorganisaties deze sport en zijn cursussen gestart om trainers op te leiden. Met veel gekleurde foto's wordt een scala aan onderwerpen als materiaal, techniek, kracht, lichaamsverzorging en trainingsschema's duidelijk besproken. Voor een ieder die wil gaan bewegen wordt relevante informatie geboden, waarbij het hele lichaam aandacht krijgt. Voor jong en vooral oud een sport met geringe blessurekansen, om gezondheidsredenen een aanrader.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)

Bestel bij

Wandel jezelf slank en fit met nordic walking
door Bernd Schaufle

Paperback | 95 pagina's | 2005
ISBN: 9789044709629
Beschrijving:
Nordic walking is een nieuwe, vlotte manier van bewegen met behulp van specifieke wandelstokken, die uitstekend geschikt is voor mensen van alle leeftijden, ongeacht de gezondheidstoestand of het fitnessniveau. De stokken zorgen ervoor dat armen, schouders en heupen actief gebruikt worden en dat de belasting voor onze gewrichten veel minder is.
In dit boek leest u alles over de juiste techniek, de benodigde uitrusting en de meest effieciŽnte trainingsmethoden., Daarnaast krijgt u overzichtelijke Trainingsschema's die u helpen uw conditie en uithoudingsvermogen op te bouwen.
Recensie:
De auteur geeft inzicht en uitleg betreffende het wandelen met stokken, een sportieve mannier om het lichaam op een verantwoorde wijze te belasten. Nordic walking is een sport die is overgewaaid uit Finland en o.a. door de Nederlandse Hartstichting wordt gepromoot als een goede manier van bewegen. Het verschil ten opzichte van gewoon wandelen is dat door het met stokken lopen meer energie wordt verbruikt, en dat is veelal het doel van de sporter. Daarnaast worden spieren van armen, schouders en romp sterker en wordt het coordinatievermogen verbeterd. Het onderwerp wordt in deze uitgave zeer goed belicht en uigelegd, waarbij de kleurenfoto's een onmisbare ondersteuning zijn. Onderwerpen gaan o.a. over het gezondheidseffect, voeding, Nordic-techniek en hoe een trainingsschema eruit kan zien. Een informatiebron voor de beoefenaar, maar ook voor hen die als instructeur optreden. Met register.
(Biblion recensie, Redactie)

Bestel bij

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site