ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Krachttrainings boeken

Krachttraining
door Frédéric Delavier

een anatomische benadering

Paperback | 192 pagina's | 2011
ISBN: 9789058779083
Klantenbeoordeling bol.com: goed
Krachttraining op een anatomische manier benaderen is een hele goede zaak! Hierdoor kan je heel precies opzoeken hoe je een spiergroep het beste kan trainen. Ik heb er zelf heel erg veel aan gehad. Alle spiergroepen worden behandeld en elke mogelijke training is beschreven. Zeker een aanrader voor mensen die gerichter willen gaan trainen!
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Spieren in beeld tijdens actie!
Eindelijk eens een boek over krachttraining waarin je ook echt ziet waar je aan werkt ! Elke spier komt -tijdens actie aan diverse fitnessapparatuur - anatomisch duidelijk en zeer goed getekend en uitgebreid in beeld. Inspirerend en verhelderend.
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Voor iedereen die zich afvraagt welke spieren en spiergroepen er zijn, hoe ze precies lopen en hoe ze getraind kunnen worden. De tekeningen geven zeer duidelijk aan welke spieren gebruikt worden bij welke oefening. De oefeningen komen uit de krachtsportwereld en gaan uit van training met zowel losse gewichten als apparaten. Het boek is wat dit betreft zeer specifiek. Geen voedingsadviezen of specifieke uitleg voor bepaalde takken van sport.
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
AANRADER!
Echt een heel goed boek. De illustraties zijn fantastisch en zeer duidelijk. De omschrijvingen en uitleg van de oefeningen zijn heel helder. De functie en de werking van (bijna) al onze spiergroepen komen aan de orde en hoe deze getraind kunnen worden. Ik heb (nog steeds) erg veel aan dit boek. Voor beginnend en gevorderd sporter, ongeacht welke sport beoefend wordt, zeker een aanrader!!
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Duidelijk
Het boek is goed geschreven en je hoeft er niet een voorkennis te hebben om het boek te kunnen lezen Alle spiergroepen en trainingsmethodes staan er duidelijk in omschreven.
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Waanzinnig.
Een prachtig boek waarin per spiergroep op zeer duidelijke wijze allerlei oefeningen en varianten worden afgebeeld. Vooral de tekeningen zijn erg mooi uitgevoerd. De oefeningen zijn per spiergroep ingedeeld. Een geweldig hulpmiddel voor het juist en effectief uitvoeren van de oefeningen. Dit boek is zijn geld meer dan waard.

Bestel bij

Krachttraining voor vrouwen
door Frédéric Delavier

de beste oefeningen voor een mooi figuur

Paperback | 135 pagina's | 2007
ISBN: 9789058776709
Klantenbeoordeling bol.com: goed
Recensie:
De auteur, internationaal bekend als publicist in wetenschappelijke tijdschriften, powerlifter en redacteur van het blad Monde du Muscle (wereld van de spieren), geeft in deze uitgave uitgebreide informatie betreffende vrouwspecifieke krachttraining. Krachttraining voor vrouwen is in principe niet anders dan voor mannen, maar wel zijn er verschillen in skelet- en weefselopbouw. De schrijver geeft door middel van prachtige tekeningen van spiergroepen in opengewerkte lichaamsdelen, gedetailleerd aan welke spiergroepen een beweging mogelijk maken. In vergelijking met een eerdere uitgave van dezelfde auteur, Krachttraining*, kan van dit boek worden gezegd dat het specifieke vrouwgerichte informatie geeft en per specifieke spiergroep meer oefenmogelijkheden geeft. Voor vrouwelijke sporters die een mooi lichaam nastreven, voor trainers in het algemeen en (para)medische begeleiders is de inhoud een onmisbare informatiebron. De uitklapbare omslagen bevatten spieroverzichten van het vrouwenlichaam en een verklarende woordenlijst.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
Mening klant bol.com:
Goed en duidelijk boek met specifieke oefeningen voor de spiergroepen die vaak voor vrouwen belangrijk zijn. Buik, billen, benen, borst. Heel duidelijk en bevat veel info.

Bestel bij

Compleet handboek stretching en spierversterking
door Thierry Waymel

Paperback | 320 pagina's | 2014
ISBN: 9789044740677
Beschrijving:
De complete handleiding met 250 oefeningen Dit boek is een echt referentiewerk voor wie gezond en fit wil blijven, voor sporters die doeltreffend willen trainen én voor instructeurs en trainers die op zoek zijn naar een ruim aanbod aan oefeningen. Voor elke spiergroep hebt u de keuze uit een heleboel oefeningen om leniger en sterker te worden en bovendien hebt u hiervoor geen materiaal nodig. U kunt uw training ook perfect afstemmen op uw persoonlijke mogelijkheden en doelstellingen dankzij de onderverdeling in drie moeilijkheidsgraden. Dankzij de handige indeling vindt u snel de oefening die u zoekt.
Recensie:
Een zeer compleet handboek met voorbeelden van 250 oefeningen voor zowel beginners, gevorderden als vergevorderden in het kader van stretching en spierversterking. De Franse auteurs, zelf sportleerkracht resp. leerkracht expressieve gymnastiek en verwante disciplines, bieden met deze zeer verzorgde uitgave in woord en beeld een handvat voor iedereen die gezond en fit wil blijven en met name ook voor instructeurs en trainers die gebruik willen maken van een zeer ruim aanbod aan oefeningen op het gebied van stretching en spierversterking. Inclusief de teksten over anatomie en fysiologie, de afbeeldingen en de voorbeelden is deze uitgave een aanwinst voor iedereen die op welke manier dan ook met dit vakgebied te maken heeft. Een tijdloos boek met veel oefenstof voor fitnessliefhebbers, sporters, instructeurs en trainers.
mr. L.H.M. van Noordwijk

Bestel bij

Trainingsgids buikspieren
door Wolfgang Miessner

Paperback | 96 pagina's | 2006
ISBN: 9789044712766
Beschrijving:
De beste work-out voor een wasbordje!
Van buikje naar wasbordje: De ultieme buikspierenwork-out, speciaal voor mannen. Getrainde buikspieren zorgen niet alleen voor een strak en mooi lichaam, ze bevorderen ook de gezondheid. Samen met de rugspieren vormen ze immers een stevig en ondersteunend korset rond het lichaam. In deze trainingsgids vind je een heleboel eenvoudige maar uiterst doeltreffende oefeningen om je rechte, schuine en dwarse buikspieren te versterken en dat sixpack te laten verschijnen. Verder krijg je bij de oefeningen ook specifieke tips voor beginners en gevorderden en waar nodig wordt extra uitleg gegeven voor de juiste uitvoering van de oefening. Kortom, met deze work-out is succes gegarandeerd!
Recensie:
De auteur, opgeleid en werkzaam in diverse gezondheidssporten, als Pilates, fitness en yoga, geeft een aantal specifieke buikspieroefeningen voor een stevig spierkorset van de buik. In kortbestek wordt uitleg gegeven over het soort buikspieren en welke functie ze hebben. De oefeningen worden duidelijk getoond (kleurenfoto's) en begrijpelijk uitgelegd, waarbij gezegd wordt dat wel enig materiaal aangeschaft moet worden wil men thuis oefenen. De oefeningen kunnen zonder problemen gedaan worden; wel rijst de vraag of het niet prettiger is om ook andere spiergroepen te trainen. Een algemeen programma is in het algemeen minder saai en ook dan kan men het accent op een bepaalde spiergroep leggen. Een goed oefenprogramma, voor wie specifiek de buikspieren wil versterken. Met register.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)

Bestel bij

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site