Bestel dit boek bij
Paperback | 175 pagina's | 2003
ISBN: 9789044701937
Klantenbeoordeling bol.com:
uitstekend
Beschrijving:
De praktische raadgever voor: een optimale conditie een verhoogde dosis
energie betere prestaties.
Voor iedereen die een sport beoefent of een fitnessprogramma volgt, is
dit handboek de ideale raadgever. Het legt op een praktische manier uit
hoe u door een aangepaste en doordachte voeding uw prestaties en
algemene conditie aanzienlijk kunt verbeteren. Het boek biedt u
uitgebalanceerde voedingsschema’s en trainingsdiëten. Er wordt
uitgebreid aandacht besteed aan de juiste dosering van vitaminen,
mineralen, koolhydraten, proteïnen en voedingssupplementen. U krijgt tal
van praktische tips om uw ideale gewicht te bereiken en te behouden. Tot
slot bespreekt het boek ook alle praktische vragen die sportbeoefenaars
zich stellen. Een waardevol boek waarmee u uw conditie en prestaties
écht kunt verbeteren!
Recensie:
De eerste helft van dit boek biedt een basis met betrekking tot voeding
die elke doelgerichte sporter hoort te kennen. Het behandelt wat
energieleveranciers, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen zijn
en hoe het lichaam ermee om gaat. Daarna worden specifieke aspecten met
betrekking tot sport behandeld. Supplementen en dranken voor de sporter
hebben hierin een belangrijke plaats. Het boek beschrijft welke
supplementen helpen bij het kwijtraken van vet of het stimuleren van de
spiergroei of het uithoudingsvermogen. Het gewicht heeft een belangrijke
invloed op de sportprestatie. Nadat dit uitgelegd is, wordt aandacht
besteed aan gewichtsbeheersing, aankomen en gestoord eetgedrag. Er is
geen informatie over de schrijfster, maar uit het boek blijkt dat ze een
flinke basiskennis heeft van het menselijk metabolisme en de praktijk
van sporters. Een basisboek voor sporters die meer willen leren en
begrijpen van voeding en de relatie tussen voeding en
voedingssupplementen en hun prestatie.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
Mening klant bol.com:
Dit is een heel goed boek, zo goed dat het echt een goed boek
is. Heb al veel geleerd van dit boek, en dit boek zal me nog veel meer leren.
Dankzij dit boek ben ik nu de sportatleet die ik altijd wenste te zijn. Training
is belangrijk, maar als je je voeding verwaarloosd dan heeft je training ook
geen zin meer.
Bestel dit boek bij
Paperback | 160 pagina's | 2013
ISBN: 9789029586214
Klantenbeoordeling bol.com:
goed/uitstekend
Beschrijving:
Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren.
Die af en toe best een wijntje of een biertje willen drinken, maar die ook
een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan
lopen. Het hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in
wat nu echt je prestaties bevordert. En alle broodjeaapverhalen krijg
erbij om te lachen. Maar vooral is het een boek met originele recepten
voor sporters, meestal verantwoord maar altijd lekker.
Recensie:
Een inspirerend en informatief kookboek voor de hardloper, geschreven door
twee vrouwen die deze tak van sport zelf actief beoefenen. De een is naast
hardloopster bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit van
Amsterdam, de ander journalist en fotografe. Het boek is verdeeld in
hoofdstukken over voeding bij training, voor en tijdens de wedstrijd en in
de herstelperiode na een prestatie. Achtergrondinformatie, tabellen met
voedingswaarde, wetenschappelijke onderbouwing: men vindt het allemaal.
Verder zijn er heel veel recepten, uitgebreid beproefd door de auteurs en
duidelijk beschreven, meestal met een aantrekkelijke kleurenfoto. Van elk
recept is de voedingswaarde berekend, aangegeven hoeveel kilometer men er
op kan hardlopen en is in symbolen weergegeven of het een vegetarisch of
glutenvrij recept betreft. De recepten zijn origineel, internationaal en
trendy. Er is een recepten- en een ingrediënten/onderwerpenregister. Een
aanwinst voor iedere (duur)sporter.
Ieneke Fonck
Bestel dit boek bij
Hardcover | 208 pagina's | 2015
ISBN: 9789022331521
Beschrijving:
Meer energie hebben en beter lopen? De juiste voeding op de juiste
tijdstippen is even cruciaal voor je sportprestatie als training en rust.
Wat geeft je energie? Wanneer eet je het best? Hoe recupereer je het
efficiëntst? Auteur Renata Rehor, zelf marathonloopster, zocht het uit in
food2run. Van advies over optimale voeding voor lopers, info over de
keuken van de wereldtop, langs wetenschappelijke studies, naar een
eenvoudige manier om elke dag, inclusief de wedstrijdweken, gezond te
eten. De lekkere gerechten in food2run, met energierijke maaltijden en
energiesnacks voor de wedstrijd, herstelsnacks en herstelmaaltijden
achteraf, en verwenhapjes voor speciale momenten, voldoen allemaal aan wat
je als loper nodig hebt.
Bestel dit boek bij
Paperback | 173 pagina's | 2011
ISBN: 9789054721765
Klantenbeoordeling bol.com:
uitstekend
Beschrijving:
Hoe kun je lekker en toch gezond koken? Is het mogelijk verantwoord te
eten zonder daarvoor uren in de keuken te staan? Kun je iets speciaals
bereiden als je voor de ingredienten niet eerst stad en land af wilt
reizen? En kan voeding bijdragen aan een topprestatie? Jazeker! Dat
bewijst het nieuwe sportieve kookboek Goud op je bord.
Goud op je bord bevat tientallen recepten van verantwoorde, lekkere en
eenvoudig te bereiden gerechten. De gerechten zijn onderverdeeld in
ontbijtgerechten, lunchgerechten, tussendoortjes, maaltijdsoepen en
hoofdmaaltijden voor alle seizoenen.
Naast de recepten vind je in het boek interviews met topsporters als
Esther Vergeer, Siem de Jong, Marianne Vos, Naomi van As, Bram Som, Kamiel
Maase, Rafik Zohri en Esme Kamphuis. En met toptalenten die de sport een
warm hart toedragen, zoals Cees-Rein en Astrid van den Hoogenband, Arko
van Brakel, Philip de Roo en Marco Hoogerland. Zij delen allen hun visie
op de betekenis van voeding voor topprestaties en presenteren hun
favoriete gerechten. Natuurlijk ontbreken ook de recepten en prachtige
foto"s van deze gerechten niet.
Erik te Velthuis is keukenmanager van Hotel Congrescentrum Papendal in
Arnhem, waar ook de maaltijden worden verzorgd voor het op Papendal
gevestigde Centrum voor Topsport en Onderwijs. Zijn grote passie is om al
het goede in topsportvoeding naar boven te halen. Brenda Frunt is gedreven
sportvoedingsadviseur van de voedingsacademie, een organisatie met
meerdere praktijken in het land. Brenda adviseert (top)sporters over de
ongekende mogelijkheden die voeding biedt om hun prestaties te verhogen.
De combinatie "sportkok" en sportdietist maakt dit boek uniek.
Bestel dit boek bij
Hardcover | 240 pagina's | 2017
ISBN: 9789050116299
Klantenbeoordeling bol.com:
uitstekend
Beschrijving:
Wie zich verdiept in gezondheid en voeding verdwaalt al snel in trends, adviezen en hypes. Dit boek biedt een complete no-nonsense formule voor een gezonde voeding en leefstijl. Met tips om je ecologische footprint te verkleinen.
Uitgangspunt is dat alles met elkaar samenhangt: lichaam en geest, voeding en beweging, gedachten en emoties, slaap en ontspanning, plezier en relaties. 'Eten zonder zorgen' biedt een concreet, haalbaar en optimistisch stappenplan om alle facetten van je leven gezonder te maken.
- complete no-nonsense formule voor een gezonde eet- en leefwijze
- concrete en haalbare doelen met adviezen, recepten en oefeningen
- tips om je ecologische footprint te verkleinen
Meer actuele informatie en artikelen: etenzonderzorgen.nl
Marcel Boer volgde een opleiding in landbouw en veeteelt en werkte onder meer als marketingmanager bij een biologisch voedingsmiddelenbedrijf. Hij was de drijvende kracht achter de ontwikkeling en marketing van veel nieuwe succesvolle voedingsmiddelen.
gezond leven zonder fanatiek diëten of sporten, afvallen, gezonde voeding, gezonde leefstijl, gezond eten, gezond koken, voeding, gezondheid, wellness, slow, slank, fit, lifestyle, broodjes aap, recepten, oefeningen, dieetboeken
Bestel dit boek bij
Paperback | 144 pagina's | 2010
ISBN: 9789044728866
Beschrijving:
Diëten voor actieve sporters - vetverbrandende voeding - supplementen en
energiedrankjes. Met specifiek voedingsadvies voor hardlopen, fietsen,
zwemmen en fitnesstraining.
Wie aan sport doet, weet dat de juiste voeding en eetgewoonten van
invloed zijn op de prestaties. Sporters moeten hun voedingsgewoonten
afstemmen op hun fysieke inspanningen, zodat ze de juiste
voedingsstoffen binnenkrijgen die moeten zorgen voor een energiepiek
tijdens de inspanning en een snel herstel achteraf. Hoe u dat doet,
leest u in deze onmisbare raadgever, die zich zowel tot de
gelegenheidssporter als tot de sportfanaat richt. Voedingsexpert Anita
Bean geeft duidelijke adviezen die gemakkelijk in praktijk om te zetten
zijn, zodat u zelf een uitgebalanceerd dieet op maat kunt uitstippelen.
Dankzij de overzichtelijke voedingstabellen, casestudy's, recepten,
vraag- en antwoordkaders en specifieke informatie over voeding bij
hardlopen, fietsen, zwemmen en fitnesstraining is deze gids een must
voor iedereen die zijn prestaties wil verbeteren door de juiste voeding.
Anita Bean is in het Verenigd Koninkrijk een bekende en veel gevraagde
sportvoedingsdeskundige. Naast tal van succesvolle boeken over
sportvoeding en gezonde voeding schrijft ze regelmatig voor
verschillende tijdschriften over fitness en gezondheid. Van haar
verscheen in het Nederlands onder andere Het complete handboek
sportvoeding (Deltas).
Recensie:
Sporters zullen, als ze een bepaald niveau willen bereiken, aan hun
voeding moeten werken. De voeding dient qua samenstelling, eetmoment en
hoeveelheid afgestemd te worden op de fysieke inspanning. Daarom wordt
in dit boek eerst ingegaan op wat de sporter moet eten. Dit voor,
tijdens en na het sporten. In verschillende sporten is het
lichaamsgewicht belangrijk en eten om af te vallen bij intensief sporten
verdient speciale aandacht. Het gebruik van sportsupplementen en
sportdrankjes heeft een effect op de voeding. Besproken wordt hoe de
sporter hiermee om moet gaan. Verder hoofdstukken over voeding bij
krachttraining, hardlopen, fietsen en zwemmen. De auteur is
sportvoedingsdeskundige in Engeland. Een boek voor fanatieke sporters,
amateurs of professionals.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
Bestel dit boek bij
Paperback | 288 pagina's | 2009
ISBN: 9789035226883
Beschrijving:
Presteren in hitte. Herstel na inspanning. Vocht en elektrolyten. Het
zijn stuk voor stuk hoofdstukken die het belang van voeding
onderschrijven, telkens vanuit een ander perspectief. Sportvoeding is
een naslagwerk dat de meest essentiële informatie over sportvoeding
bevat. Voor de coach, de trainer, medici en paramedici en natuurlijk de
sporter zelf. Het boek is opgebouwd uit drie delen: sportvoeding bij
training, in wedstrijdsituaties en in de praktijk. Kortom, sportvoeding
overal en altijd. Sportvoeding is een vertaling van het handboek Sports
Nutrition van de internationale autoriteiten op dit gebied: Ronald J.
Maughan en Louise M. Burke. Voor de bewerking naar de Nederlandse
situatie stonden bewegingswetenschapper dr. Gerard Rietjens en de
voedingskundige Joris Hermans MSc. garant. Beiden zijn betrokken bij de
werkgroep Sport en voeding van NOC*NSF. De casussen in Sportvoeding zijn
grondig gescreend en aangepast aan de Nederlandse eet- en sportcultuur.
Bijzondere aandacht is besteed aan up-to-date-dopinginformatie en aan de
Nederlandse richtlijnen voor voedingssupplementen en doping.
Bestel dit boek bij
Paperback | 189 pagina's | 2005
ISBN: 9789077072707
Beschrijving:
Of je nu sport op professioneel niveau, een fanatieke amateur
bent, of zo nu en dan voor je plezier beweegt, bewust omgaan met voeding
kan je sportieve prestaties enorm verbeteren en het sportplezier
aanzienlijk vergroten. Voeding levert sporters de benodigde energie en
bouwstoffen.
Maar hoe weet je hoeveel energie er nodig is voor een training en wat
moet je daarvoor eten? Welke voedingsstoffen zijn voor sporters vooral
van belang?
Sportdiëtisten Carlien Harms-Aris en Tiny Geerets komen dit soort vragen
dagelijks tegen in hun praktijk en laten in de Sportvoedingswijzer zien
hoe je de optimale balans kunt vinden tussen voeding en sportieve
activiteiten.
Recensie:
Een waardevol boek voor zowel professionele sporters als amateurs, die
willen weten hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren door middel van de
juiste voeding. Het boek is geschreven door twee Nederlandse
sportdietisten, die eerder ook het Sportkookboek deel I en deel II
schreven. Na een inleidend hoofdstuk over een gezonde basisvoeding,
wordt dieper ingegaan op een goede sportvoeding, het eten en drinken
rondom een training en wedstrijd, maag- en darmklachten en het gebruik
van sportvoedingssupplementen. In het derde deel komt de
voedingsbehoefte van speciale categorieen sporters aan bod zoals
vegetariers, ouderen, vrouwen, moslims tijdens de ramadan, jeugd,
diabetici en mensen die willen afvallen. Het boek bevat een aantal
handige bijlagen met voorbeelden van dagmenu's en een overzicht van
voorkeursproducten. Hoewel het boek nauwelijks foto's en illustraties
bevat, oogt het toch niet saai. Dit komt door de talrijke kaders met
extra tips en weetjes, gedrukt in een kleine letter. Het boek is
toegankelijk en helder geschreven. Bevat een register, adressenlijst,
literatuurlijst en verklarende woordenlijst.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel dit boek bij
Paperback | 160 pagina's | 2008
ISBN: 9789058777522
Beschrijving:
Dit boek helpt sporters te kiezen uit het grote aanbod
voedingssupplementen, zodat sportprestaties verbeterd kunnen worden. De voor- en nadelen van divers supplementen worden helder en goed
gedocumenteerd uiteengezet.
De voedingssupplementen zijn in verschillende sectoren gerangschikt:
energie, duurvermogen, kracht, spiermassa, herstel, goede gezondheid en
gewichtsverlies.
Recensie:
Voor sporters zijn er veel voedingssupplementen op de markt en in
de sportwereld wordt er veel over gesproken. Het is logisch dat iemand
die intensief sport, andere behoeften heeft dan een niet-sporter; ook
voor duursporters en krachtsporters zijn die behoeften verschillend. Aan
deze twee takken van sport besteedt dit boek een hoofdstuk. Daarna vier
hoofdstukken over groepen van supplementen: vitaminen, plantaardige
extracten, beschermende supplementen en supplementen voor vermagering.
De tekst wordt onderbouwd door veelvuldige referenties naar recent
onderzoek en publicaties. De auteurs zijn jarenlang semiprofessioneel
betrokken bij sport en supplementen en publiceren hierover veel in
diverse tijdschriften. Een boek voor sporters die door supplementen hun
prestaties willen verbeteren. Het is overtuigend in de mening dat
supplementen nuttig kunnen zijn voor sporters, maar leert ook dat het
lukraak innemen van supplementen negatief kan uitwerken. Met
illustraties in kleur, register en literatuuropgave.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
Bestel dit boek bij
Paperback | 160 pagina's | 2016
ISBN: 9789021563169
Beschrijving:
Voeding heeft een belangrijke invloed op het prestatievermogen van de
sporter. De voeding van de sporter moet gevarieerd en uitgebalanceerd zijn.
Alle voedingsstoffen moeten in de juiste verhouding aanwezig zijn. Deze
verhouding varieert voor de verschillende typen sport. Sportsoorten met
een 'energetisch karakter', bijvoorbeeld duursporten, stellen andere eisen
aan de voeding dan sportsoorten waarbij het ontwikkelen van maximale
kracht voorop staat, zoals krachtsporten.
Dit boek, geschreven in opdracht van NOC*NSF, is hét handboek voor
trainers, begeleiders en (top)sporters over voeding en sport. Allereerst
geeft het algemene informatie over voedingsstoffen en energie. Daarna komt
voeding voor achtereenvolgens de krachtsporter, de duursporter en de team-
en spelsporter aan de orde. Ten slotte wordt aandacht besteed aan
onderwerpen als sport voedingspreparaten, gewichtsproblemen,
maagdarmproblemen en eten zonder vlees.
Bestel dit boek bij
Hardcover | 240 pagina's | 2007
ISBN: 9789022993224
Beschrijving:
The Truth About Food is het grootste onderzoek in zijn soort. Voor het
eerst worden alle mythes rond voeding in het laboratorium en de praktijk
getest om aan te tonen welke waar zijn en welke verzinsels.
Dit boek onthult niets dan de waarheid over het effect van voedsel op
ons lichaam, of het nu gaat om spinazie, soja, omega-3 of
zuivelproducten. Het laat zien wat de wetenschappelijk aangetoonde
effecten zijn van voedsel op ons immuunsysteem, eetlust, geheugen en
libido. Ontdek hoe voedsel je vruchtbaarheid, energieniveau, de conditie
van je huid en haar, gewicht en de duur van je leven beïnvloedt. En hoe
het veranderen van je eetgewoonten je leven kan veranderen.
Dit gezaghebbende, leesbare boek vol tips en illustraties maakt een
einde aan alle fabeltjes. Dit zijn de feiten over het effect van voedsel
op je lichaam.
Is rode wijn goed of slecht voor je?
Ga je van bepaald voedsel beter zien?
Heeft het zin om acht glazen water per dag te drinken?
Welk voedsel is lustopwekkend en waarvan verlies je alle lust?
Waarom kan je dunne vriendin alles eten wat ze wil zonder aan te komen?
Het is tijd om de waarheid te ontdekken.
Recensie:
Voor de gelijknamige BBC-serie (die voorjaar 2007 op de Nederlandse en
Vlaamse televisie wordt uitgezonden) werd onderzoek gedaan naar de
effecten van voeding op onze gezondheid, naar de werking van producten
van de voedingsindustrie en naar allerlei populaire opvattingen en
adviezen als: veel water drinken, de noodzaak tot 'ontgiften' enz. Dit
boek bevat alle informatie die in de serie van 6 afleveringen aan bod
komt. Vooraf uitleg over de spijsvertering. Behandeld worden onderwerpen
als: voeding voor een gezond lichaam, gewichtscontrole door voeding met
veel groente en fruit, kinderen gezond leren eten, voeding die de
kwaliteit van het sperma verbetert, voeding die het prestatie- en
uithoudingsvermogen ondersteunt en voeding die
verouderingsverschijnselen vertraagt en de hersenfuncties stimuleert. De
stof wordt begrijpelijk behandeld, de tekst zo nu en dan onderbroken
door korte samenvattingen, overzichtelijke schema's en ondersteund door
goede foto's. Elk hoofdstuk heeft een eigen steunkleur en kan
afzonderlijk gelezen worden. Met een verklarende woordenlijst en een
alfabetisch register.
(NBD|Biblion recensie, C. Verhoeven-van Raamsdonk)
Bestel dit boek bij
Hardcover | 158 pagina's | 2004
ISBN: 9789044705492
Beschrijving:
Specifieke voeding voor de sportvrouw - gewichtscontrole - betere
prestaties.
Dit boek is een onmisbare raadgever voor elke vrouw die regelmatig aan
sport doet of traint. Het vrouwelijk lichaam reageert anders op fysieke
inspanning en training dan dat van een man, en vraagt daarom ook een
aangepaste voeding. In een vlotte vraag-en-antwoordstijl vertelt dit boek
waar u als sportieve vrouw precies op moet letten bij de samenstelling van
uw sportvoeding: hoeveel koolhydraten of vet mag uw voeding bevatten,
welke vitaminen en mineralen zijn belangrijk, en waar moet u op letten
tijdens de zwangerschap? Verder wordt in dit boek aandacht besteed aan een
aantal problemen waar sportvrouwen vaak mee te kampen hebben - zoals
ijzertekort of een onregelmatige menstruatiecyclus - en worden praktische
adviezen aangereikt om deze op een eenvoudige manier te voorkomen of
verhelpen. Daarnaast komen ook andere specifieke thema´s aan bod, zoals
gewichtsverlies en lichaamsvet of de juiste voeding voor een wedstrijd.
Kortom, dit boek is verplichte lectuur voor elke sportvrouw die bewust met
haar lichaam wil omgaan. Anita Bean is in het Verenigd Koninkrijk een
bekende en veel gevraagde sportvoedingsdeskundige. Naast tal van
succesvolle boeken over sportvoeding en gezonde voeding schrijft ze
regelmatig voor verschillende tijdschriften over fitness en gezondheid.
Van haar verscheen in het Nederlands onder andere Het complete handboek
sportvoeding (Deltas). Peggy Wellington is eveneens
sportvoedingsdeskundige. Voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona
werd zij gevraagd als adviseur.