ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Sportvoedings boeken

Het complete handboek sportvoeding
door Anita Bean

Paperback | 175 pagina's | 2003
ISBN: 9789044701937
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
De praktische raadgever voor: een optimale conditie een verhoogde dosis energie betere prestaties.
Voor iedereen die een sport beoefent of een fitnessprogramma volgt, is dit handboek de ideale raadgever. Het legt op een praktische manier uit hoe u door een aangepaste en doordachte voeding uw prestaties en algemene conditie aanzienlijk kunt verbeteren. Het boek biedt u uitgebalanceerde voedingsschemaís en trainingsdiŽten. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de juiste dosering van vitaminen, mineralen, koolhydraten, proteÔnen en voedingssupplementen. U krijgt tal van praktische tips om uw ideale gewicht te bereiken en te behouden. Tot slot bespreekt het boek ook alle praktische vragen die sportbeoefenaars zich stellen. Een waardevol boek waarmee u uw conditie en prestaties ťcht kunt verbeteren!
Recensie:
De eerste helft van dit boek biedt een basis met betrekking tot voeding die elke doelgerichte sporter hoort te kennen. Het behandelt wat energieleveranciers, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen zijn en hoe het lichaam ermee om gaat. Daarna worden specifieke aspecten met betrekking tot sport behandeld. Supplementen en dranken voor de sporter hebben hierin een belangrijke plaats. Het boek beschrijft welke supplementen helpen bij het kwijtraken van vet of het stimuleren van de spiergroei of het uithoudingsvermogen. Het gewicht heeft een belangrijke invloed op de sportprestatie. Nadat dit uitgelegd is, wordt aandacht besteed aan gewichtsbeheersing, aankomen en gestoord eetgedrag. Er is geen informatie over de schrijfster, maar uit het boek blijkt dat ze een flinke basiskennis heeft van het menselijk metabolisme en de praktijk van sporters. Een basisboek voor sporters die meer willen leren en begrijpen van voeding en de relatie tussen voeding en voedingssupplementen en hun prestatie.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
Mening klant bol.com:
Dit is een heel goed boek, zo goed dat het echt een goed boek is. Heb al veel geleerd van dit boek, en dit boek zal me nog veel meer leren. Dankzij dit boek ben ik nu de sportatleet die ik altijd wenste te zijn. Training is belangrijk, maar als je je voeding verwaarloosd dan heeft je training ook geen zin meer.

Bestel bij

Hardloperskookboek
door Barbara Kerkhof en Miriam van Reijen

Paperback | 160 pagina's | 2013
ISBN: 9789029586214
Klantenbeoordeling bol.com:
goed/uitstekend
Beschrijving:
Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Die af en toe best een wijntje of een biertje willen drinken, maar die ook een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen. Het hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat nu echt je prestaties bevordert. En alle broodjeaapverhalen krijg erbij om te lachen. Maar vooral is het een boek met originele recepten voor sporters, meestal verantwoord maar altijd lekker.
Recensie:
Een inspirerend en informatief kookboek voor de hardloper, geschreven door twee vrouwen die deze tak van sport zelf actief beoefenen. De een is naast hardloopster bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, de ander journalist en fotografe. Het boek is verdeeld in hoofdstukken over voeding bij training, voor en tijdens de wedstrijd en in de herstelperiode na een prestatie. Achtergrondinformatie, tabellen met voedingswaarde, wetenschappelijke onderbouwing: men vindt het allemaal. Verder zijn er heel veel recepten, uitgebreid beproefd door de auteurs en duidelijk beschreven, meestal met een aantrekkelijke kleurenfoto. Van elk recept is de voedingswaarde berekend, aangegeven hoeveel kilometer men er op kan hardlopen en is in symbolen weergegeven of het een vegetarisch of glutenvrij recept betreft. De recepten zijn origineel, internationaal en trendy. Er is een recepten- en een ingrediŽnten/onderwerpenregister. Een aanwinst voor iedere (duur)sporter.
Ieneke Fonck

Bestel bij

Food2run
door Renata Rehor

gezonder eten sneller lopen; een sportief kookboek

Hardcover | 208 pagina's | 2015
ISBN: 9789022331521
Beschrijving:
Meer energie hebben en beter lopen? De juiste voeding op de juiste tijdstippen is even cruciaal voor je sportprestatie als training en rust. Wat geeft je energie? Wanneer eet je het best? Hoe recupereer je het efficiŽntst? Auteur Renata Rehor, zelf marathonloopster, zocht het uit in food2run. Van advies over optimale voeding voor lopers, info over de keuken van de wereldtop, langs wetenschappelijke studies, naar een eenvoudige manier om elke dag, inclusief de wedstrijdweken, gezond te eten. De lekkere gerechten in food2run, met energierijke maaltijden en energiesnacks voor de wedstrijd, herstelsnacks en herstelmaaltijden achteraf, en verwenhapjes voor speciale momenten, voldoen allemaal aan wat je als loper nodig hebt.

Bestel bij

Goud op je bord
door Brenda Frunt en Erik te Velthuis

voor iedereen die van sport en lekker eten houdt

Paperback | 173 pagina's | 2011
ISBN: 9789054721765
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Hoe kun je lekker en toch gezond koken? Is het mogelijk verantwoord te eten zonder daarvoor uren in de keuken te staan? Kun je iets speciaals bereiden als je voor de ingredienten niet eerst stad en land af wilt reizen? En kan voeding bijdragen aan een topprestatie? Jazeker! Dat bewijst het nieuwe sportieve kookboek Goud op je bord.
Goud op je bord bevat tientallen recepten van verantwoorde, lekkere en eenvoudig te bereiden gerechten. De gerechten zijn onderverdeeld in ontbijtgerechten, lunchgerechten, tussendoortjes, maaltijdsoepen en
hoofdmaaltijden voor alle seizoenen.
Naast de recepten vind je in het boek interviews met topsporters als Esther Vergeer, Siem de Jong, Marianne Vos, Naomi van As, Bram Som, Kamiel Maase, Rafik Zohri en Esme Kamphuis. En met toptalenten die de sport een warm hart toedragen, zoals Cees-Rein en Astrid van den Hoogenband, Arko van Brakel, Philip de Roo en Marco Hoogerland. Zij delen allen hun visie op de betekenis van voeding voor topprestaties en presenteren hun favoriete gerechten. Natuurlijk ontbreken ook de recepten en prachtige foto"s van deze gerechten niet.
Erik te Velthuis is keukenmanager van Hotel Congrescentrum Papendal in Arnhem, waar ook de maaltijden worden verzorgd voor het op Papendal gevestigde Centrum voor Topsport en Onderwijs. Zijn grote passie is om al het goede in topsportvoeding naar boven te halen. Brenda Frunt is gedreven sportvoedingsadviseur van de voedingsacademie, een organisatie met meerdere praktijken in het land. Brenda adviseert (top)sporters over de ongekende mogelijkheden die voeding biedt om hun prestaties te verhogen. De combinatie "sportkok" en sportdietist maakt dit boek uniek.

Bestel bij

Eten zonder zorgen
door Marcel Boer

volg de TapirTactiek

Hardcover | 240 pagina's | 2017
ISBN: 9789050116299
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Wie zich verdiept in gezondheid en voeding verdwaalt al snel in trends, adviezen en hypes. Dit boek biedt een complete no-nonsense formule voor een gezonde voeding en leefstijl. Met tips om je ecologische footprint te verkleinen. Uitgangspunt is dat alles met elkaar samenhangt: lichaam en geest, voeding en beweging, gedachten en emoties, slaap en ontspanning, plezier en relaties. 'Eten zonder zorgen' biedt een concreet, haalbaar en optimistisch stappenplan om alle facetten van je leven gezonder te maken.
- complete no-nonsense formule voor een gezonde eet- en leefwijze
- concrete en haalbare doelen met adviezen, recepten en oefeningen
- tips om je ecologische footprint te verkleinen
Meer actuele informatie en artikelen: etenzonderzorgen.nl Marcel Boer volgde een opleiding in landbouw en veeteelt en werkte onder meer als marketingmanager bij een biologisch voedingsmiddelenbedrijf. Hij was de drijvende kracht achter de ontwikkeling en marketing van veel nieuwe succesvolle voedingsmiddelen. gezond leven zonder fanatiek diŽten of sporten, afvallen, gezonde voeding, gezonde leefstijl, gezond eten, gezond koken, voeding, gezondheid, wellness, slow, slank, fit, lifestyle, broodjes aap, recepten, oefeningen, dieetboeken

Bestel bij

Sportvoeding voor de betere prestaties
door Anita Bean

Paperback | 144 pagina's | 2010
ISBN: 9789044728866
Beschrijving:
DiŽten voor actieve sporters - vetverbrandende voeding - supplementen en energiedrankjes. Met specifiek voedingsadvies voor hardlopen, fietsen, zwemmen en fitnesstraining.
Wie aan sport doet, weet dat de juiste voeding en eetgewoonten van invloed zijn op de prestaties. Sporters moeten hun voedingsgewoonten afstemmen op hun fysieke inspanningen, zodat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen die moeten zorgen voor een energiepiek tijdens de inspanning en een snel herstel achteraf. Hoe u dat doet, leest u in deze onmisbare raadgever, die zich zowel tot de gelegenheidssporter als tot de sportfanaat richt. Voedingsexpert Anita Bean geeft duidelijke adviezen die gemakkelijk in praktijk om te zetten zijn, zodat u zelf een uitgebalanceerd dieet op maat kunt uitstippelen. Dankzij de overzichtelijke voedingstabellen, casestudy's, recepten, vraag- en antwoordkaders en specifieke informatie over voeding bij hardlopen, fietsen, zwemmen en fitnesstraining is deze gids een must voor iedereen die zijn prestaties wil verbeteren door de juiste voeding. Anita Bean is in het Verenigd Koninkrijk een bekende en veel gevraagde sportvoedingsdeskundige. Naast tal van succesvolle boeken over sportvoeding en gezonde voeding schrijft ze regelmatig voor verschillende tijdschriften over fitness en gezondheid. Van haar verscheen in het Nederlands onder andere Het complete handboek sportvoeding (Deltas).
Recensie:
Sporters zullen, als ze een bepaald niveau willen bereiken, aan hun voeding moeten werken. De voeding dient qua samenstelling, eetmoment en hoeveelheid afgestemd te worden op de fysieke inspanning. Daarom wordt in dit boek eerst ingegaan op wat de sporter moet eten. Dit voor, tijdens en na het sporten. In verschillende sporten is het lichaamsgewicht belangrijk en eten om af te vallen bij intensief sporten verdient speciale aandacht. Het gebruik van sportsupplementen en sportdrankjes heeft een effect op de voeding. Besproken wordt hoe de sporter hiermee om moet gaan. Verder hoofdstukken over voeding bij krachttraining, hardlopen, fietsen en zwemmen. De auteur is sportvoedingsdeskundige in Engeland. Een boek voor fanatieke sporters, amateurs of professionals.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)

Bestel bij

Sportvoeding
door L.M. Burke & R.J. Maughan

Paperback | 288 pagina's | 2009
ISBN: 9789035226883
Beschrijving:
Presteren in hitte. Herstel na inspanning. Vocht en elektrolyten. Het zijn stuk voor stuk hoofdstukken die het belang van voeding onderschrijven, telkens vanuit een ander perspectief. Sportvoeding is een naslagwerk dat de meest essentiŽle informatie over sportvoeding bevat. Voor de coach, de trainer, medici en paramedici en natuurlijk de sporter zelf. Het boek is opgebouwd uit drie delen: sportvoeding bij training, in wedstrijdsituaties en in de praktijk. Kortom, sportvoeding overal en altijd. Sportvoeding is een vertaling van het handboek Sports Nutrition van de internationale autoriteiten op dit gebied: Ronald J. Maughan en Louise M. Burke. Voor de bewerking naar de Nederlandse situatie stonden bewegingswetenschapper dr. Gerard Rietjens en de voedingskundige Joris Hermans MSc. garant. Beiden zijn betrokken bij de werkgroep Sport en voeding van NOC*NSF. De casussen in Sportvoeding zijn grondig gescreend en aangepast aan de Nederlandse eet- en sportcultuur. Bijzondere aandacht is besteed aan up-to-date-dopinginformatie en aan de Nederlandse richtlijnen voor voedingssupplementen en doping.

Bestel bij

Sportvoedingswijzer
door Carlien Harms-Aris & Tiny Geerets

alles over eten en drinken voor actieve mensen

Paperback | 189 pagina's | 2005
ISBN: 9789077072707
Beschrijving:
Of je nu sport op professioneel niveau, een fanatieke amateur bent, of zo nu en dan voor je plezier beweegt, bewust omgaan met voeding kan je sportieve prestaties enorm verbeteren en het sportplezier aanzienlijk vergroten. Voeding levert sporters de benodigde energie en bouwstoffen.
Maar hoe weet je hoeveel energie er nodig is voor een training en wat moet je daarvoor eten? Welke voedingsstoffen zijn voor sporters vooral van belang?
SportdiŽtisten Carlien Harms-Aris en Tiny Geerets komen dit soort vragen dagelijks tegen in hun praktijk en laten in de Sportvoedingswijzer zien hoe je de optimale balans kunt vinden tussen voeding en sportieve activiteiten.
Recensie:
Een waardevol boek voor zowel professionele sporters als amateurs, die willen weten hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren door middel van de juiste voeding. Het boek is geschreven door twee Nederlandse sportdietisten, die eerder ook het Sportkookboek deel I en deel II schreven. Na een inleidend hoofdstuk over een gezonde basisvoeding, wordt dieper ingegaan op een goede sportvoeding, het eten en drinken rondom een training en wedstrijd, maag- en darmklachten en het gebruik van sportvoedingssupplementen. In het derde deel komt de voedingsbehoefte van speciale categorieen sporters aan bod zoals vegetariers, ouderen, vrouwen, moslims tijdens de ramadan, jeugd, diabetici en mensen die willen afvallen. Het boek bevat een aantal handige bijlagen met voorbeelden van dagmenu's en een overzicht van voorkeursproducten. Hoewel het boek nauwelijks foto's en illustraties bevat, oogt het toch niet saai. Dit komt door de talrijke kaders met extra tips en weetjes, gedrukt in een kleine letter. Het boek is toegankelijk en helder geschreven. Bevat een register, adressenlijst, literatuurlijst en verklarende woordenlijst.
(Biblion recensie, Redactie)

Bestel bij

Voedingssupplementen
door Frťdťric Delavier

complete gids voor sporters

Paperback | 160 pagina's | 2008
ISBN: 9789058777522
Beschrijving:
Dit boek helpt sporters te kiezen uit het grote aanbod voedingssupplementen, zodat sportprestaties verbeterd kunnen worden. De voor- en nadelen van divers supplementen worden helder en goed gedocumenteerd uiteengezet.
De voedingssupplementen zijn in verschillende sectoren gerangschikt: energie, duurvermogen, kracht, spiermassa, herstel, goede gezondheid en gewichtsverlies.
Recensie:
Voor sporters zijn er veel voedingssupplementen op de markt en in de sportwereld wordt er veel over gesproken. Het is logisch dat iemand die intensief sport, andere behoeften heeft dan een niet-sporter; ook voor duursporters en krachtsporters zijn die behoeften verschillend. Aan deze twee takken van sport besteedt dit boek een hoofdstuk. Daarna vier hoofdstukken over groepen van supplementen: vitaminen, plantaardige extracten, beschermende supplementen en supplementen voor vermagering. De tekst wordt onderbouwd door veelvuldige referenties naar recent onderzoek en publicaties. De auteurs zijn jarenlang semiprofessioneel betrokken bij sport en supplementen en publiceren hierover veel in diverse tijdschriften. Een boek voor sporters die door supplementen hun prestaties willen verbeteren. Het is overtuigend in de mening dat supplementen nuttig kunnen zijn voor sporters, maar leert ook dat het lukraak innemen van supplementen negatief kan uitwerken. Met illustraties in kleur, register en literatuuropgave.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)

Bestel bij

Voeding en sport
door Anja van Geel

Paperback | 160 pagina's | 2016
ISBN: 9789021563169
Beschrijving:
Voeding heeft een belangrijke invloed op het prestatievermogen van de sporter. De voeding van de sporter moet gevarieerd en uitgebalanceerd zijn. Alle voedingsstoffen moeten in de juiste verhouding aanwezig zijn. Deze verhouding varieert voor de verschillende typen sport. Sportsoorten met een 'energetisch karakter', bijvoorbeeld duursporten, stellen andere eisen aan de voeding dan sportsoorten waarbij het ontwikkelen van maximale kracht voorop staat, zoals krachtsporten.
Dit boek, geschreven in opdracht van NOC*NSF, is hťt handboek voor trainers, begeleiders en (top)sporters over voeding en sport. Allereerst geeft het algemene informatie over voedingsstoffen en energie. Daarna komt voeding voor achtereenvolgens de krachtsporter, de duursporter en de team- en spelsporter aan de orde. Ten slotte wordt aandacht besteed aan onderwerpen als sport voedingspreparaten, gewichtsproblemen, maagdarmproblemen en eten zonder vlees.

Bestel bij

The truth about food
door Jill Fullerton-Smith

eerlijk over eten

Hardcover | 240 pagina's | 2007
ISBN: 9789022993224
Beschrijving:
The Truth About Food is het grootste onderzoek in zijn soort. Voor het eerst worden alle mythes rond voeding in het laboratorium en de praktijk getest om aan te tonen welke waar zijn en welke verzinsels.
Dit boek onthult niets dan de waarheid over het effect van voedsel op ons lichaam, of het nu gaat om spinazie, soja, omega-3 of zuivelproducten. Het laat zien wat de wetenschappelijk aangetoonde effecten zijn van voedsel op ons immuunsysteem, eetlust, geheugen en libido. Ontdek hoe voedsel je vruchtbaarheid, energieniveau, de conditie van je huid en haar, gewicht en de duur van je leven beÔnvloedt. En hoe het veranderen van je eetgewoonten je leven kan veranderen.
Dit gezaghebbende, leesbare boek vol tips en illustraties maakt een einde aan alle fabeltjes. Dit zijn de feiten over het effect van voedsel op je lichaam.
Is rode wijn goed of slecht voor je?
Ga je van bepaald voedsel beter zien?
Heeft het zin om acht glazen water per dag te drinken?
Welk voedsel is lustopwekkend en waarvan verlies je alle lust?
Waarom kan je dunne vriendin alles eten wat ze wil zonder aan te komen?
Het is tijd om de waarheid te ontdekken.
Recensie:
Voor de gelijknamige BBC-serie (die voorjaar 2007 op de Nederlandse en Vlaamse televisie wordt uitgezonden) werd onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op onze gezondheid, naar de werking van producten van de voedingsindustrie en naar allerlei populaire opvattingen en adviezen als: veel water drinken, de noodzaak tot 'ontgiften' enz. Dit boek bevat alle informatie die in de serie van 6 afleveringen aan bod komt. Vooraf uitleg over de spijsvertering. Behandeld worden onderwerpen als: voeding voor een gezond lichaam, gewichtscontrole door voeding met veel groente en fruit, kinderen gezond leren eten, voeding die de kwaliteit van het sperma verbetert, voeding die het prestatie- en uithoudingsvermogen ondersteunt en voeding die verouderingsverschijnselen vertraagt en de hersenfuncties stimuleert. De stof wordt begrijpelijk behandeld, de tekst zo nu en dan onderbroken door korte samenvattingen, overzichtelijke schema's en ondersteund door goede foto's. Elk hoofdstuk heeft een eigen steunkleur en kan afzonderlijk gelezen worden. Met een verklarende woordenlijst en een alfabetisch register.
(NBD|Biblion recensie, C. Verhoeven-van Raamsdonk)

Bestel bij

Sportvoeding voor vrouwen
door Anita Bean

Hardcover | 158 pagina's | 2004
ISBN: 9789044705492
Beschrijving:
Specifieke voeding voor de sportvrouw - gewichtscontrole - betere prestaties.
Dit boek is een onmisbare raadgever voor elke vrouw die regelmatig aan sport doet of traint. Het vrouwelijk lichaam reageert anders op fysieke inspanning en training dan dat van een man, en vraagt daarom ook een aangepaste voeding. In een vlotte vraag-en-antwoordstijl vertelt dit boek waar u als sportieve vrouw precies op moet letten bij de samenstelling van uw sportvoeding: hoeveel koolhydraten of vet mag uw voeding bevatten, welke vitaminen en mineralen zijn belangrijk, en waar moet u op letten tijdens de zwangerschap? Verder wordt in dit boek aandacht besteed aan een aantal problemen waar sportvrouwen vaak mee te kampen hebben - zoals ijzertekort of een onregelmatige menstruatiecyclus - en worden praktische adviezen aangereikt om deze op een eenvoudige manier te voorkomen of verhelpen. Daarnaast komen ook andere specifieke themaīs aan bod, zoals gewichtsverlies en lichaamsvet of de juiste voeding voor een wedstrijd. Kortom, dit boek is verplichte lectuur voor elke sportvrouw die bewust met haar lichaam wil omgaan. Anita Bean is in het Verenigd Koninkrijk een bekende en veel gevraagde sportvoedingsdeskundige. Naast tal van succesvolle boeken over sportvoeding en gezonde voeding schrijft ze regelmatig voor verschillende tijdschriften over fitness en gezondheid. Van haar verscheen in het Nederlands onder andere Het complete handboek sportvoeding (Deltas). Peggy Wellington is eveneens sportvoedingsdeskundige. Voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona werd zij gevraagd als adviseur.

Bestel bij

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site