ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Marathontraining

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 281 Marathontraining

Beste Stef,

Ik ben aan het trainen voor de Marathon. Wat is het verschil tussen zone 3 en het lopen in marathontempo? In zone 3 loop ik in hartslagzone 160-165 Dat is ongeveer mijn omslagpunt. Ik doe ook een coopertest tijdens vaartspel, is dit verstandig ?

Ik zou het graag willen horen van je.

Groeten,

John


Ons antwoord

Beste John,

In Duurlooptabel zijn de tempo's 93% en 95% een percentage van de anaŽrobe drempel. Duurloop tempo 3 (93%) is gelijk aan marathontempo.

Heb je Marathon tips al gelezen? Doe je snelste trainingen ietsje sneller als het tempo wat je op de marathon wilt gaan lopen. Ik denk dat je je snelste trainingen rond hartslag 155 moet doen. Je drempel is ongeveer 163 (het gemiddelde van 160 en 165). 95 % van 163 is 155.

Ik ben geen voorstanders van een coopertest tijdens marathontraining, omdat je dan een boven je drempel loopt wat dan ten koste gaat van je duurvermogen (wat je tijdens de marathon goed kan gebruiken).

Groeten en veel succes,

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site