ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Trainingsschema’s op maat van
Rob Veer

In samenwerking met RunInfo.nl biedt Rob Veer aan om trainingsschema’s te maken. Geen standaardschemaatje maar maatwerk. Rob heeft zijn sporen in de atletiek en triatlonsport meer dan verdiend. Hij werkt zowel met absolute beginners als met sporters die op internationaal niveau presteren.Hij is daarnaast vaste medewerker van het blad Runner’s World en betrokken bij clinics voor o.a. Adidas en de KNAU.

Trainingsschema's

Het kan zijn dat je je op een leuke en verantwoorde manier wilt voorbereiden op een duursportevenement. Het maakt niet uit of je een beginner bent en voor de jaarlijkse plaatselijke omloop wil trainen, of een gevorderde die het langere werk niet schuwt: Rob Veer zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de start zult staan.

Anderen hebben meer behoefte aan lange termijn begeleiding en willen graag regelmatig en gericht trainen om de conditie en het prestatieniveau op te schroeven. Je neemt geen genoegen met een simpel standaardschema en wilt graag de deskundigheid van een ervaren toptrainer, binnen handbereik. Rob maakt een langetermijnplanning en schrijft een verantwoord, afwisselend en effectief trainingsprogramma dat rekening houdt met jouw unieke situatie, omstandigheden en agenda. Je neemt geen genoegen met een simpel standaardschema en wilt graag de deskundigheid van een ervaren toptrainer, binnen handbereik. Voor meer informatie of aanmelding kun je een e-mail sturen naar r.veer@wxs.nl. Meer informatie ook op de website: www.robveer.com.

Hardloopscheurkalender

Eerste Hardloopscheurkalender voor Luc Krotwaar

Op Sportcentrum Papendal nam Luc Krotwaar uit handen van schrijver Rob Veer het eerste exemplaar van De hardloopscheurkalender in ontvangst. Met behulp van die scheurkalender – getiteld Trainen voor een marathon. In 100 dagen naar een toptijd – kunnen marathonlopers zich voorbereiden op de marathon van hun keuze. Aftellen vanaf honderd tot de dag van de marathon dus, met een trainingsschema, handige tips, interessante weetjes en elke dag een ‘quote met een knipoog’, waardoor de kalender zowel voor beginnende marathonlopers als voor ervaren wedstrijdlopers interessant is.

Scheurkalender

Eerste exemplaar van de

Scheurkalender

Hardloopscheurkalender

Toen Het Sporthuis, uitgever van de kalender, Veer vroeg aan wie hij het eerste exemplaar zou willen overhandigen hoefde hij niet lang na te denken. ‘Ik was gedurende 1997-1999 trainer-coach van Luc en dat was een zeer succesvolle én leerzame periode. Luc greep destijds drie keer op rij de nationale marathontitel en kwalificeerde zich voor Europese en Wereldkampioenschappen. Dankzij Luc raakte ik ingewijd in de wereld van de topsport en de internationale atletiek. Bovendien heb ik veel geleerd van de manier waarop Luc zijn sport beleeft en bedrijft: vanuit zijn hart en zijn liefde voor de loopsport. Je hebt marathonlopers en je hebt lopers die af en toe een marathon lopen. Luc behoort voor mij tot de eerste categorie; marathonlopen is een lifestyle, een vorm van expressie’.

Luc Krotwaar zei op zijn beurt veel van Veer te hebben geleerd. ‘In de periode voor ik met Rob ging werken raakte ik een keer overtraind. Ik was altijd heel erg gefocust. Een van de eerste dingen die hij voor elkaar kreeg was het wegnemen van druk bij mij. Hij leerde mij af en toe uit mijn mentale keurslijf te stappen. Zonder druk en totaal onbevangen liep ik vervolgens bij het NK in Eindhoven 1997 een fantastische race en werd kampioen.’ Volgens Krotwaar, die begonnen is aan de voorbereiding op het NK marathon in Eindhoven op 12 oktober aanstaande, heeft die benadering ertoe bijgedragen dat hij de marathon kan zien als iets wat niet alleen maar draait om een supersnelle tijd op de wedstrijddag zelf. ‘De marathon is een beleving. Het is de ervaring je grenzen te verleggen in drie maanden tijd. Voor meer informatie en online bestellen: www.robveer.com

Dreamteam Marathon Rotterdam DVD

Beschrijving

'Het Dreamteam' is het verhaal van zeven Dreamteamers op weg naar de marathon van Rotterdam, met als centrale vraag: "Wat is hun doel en hoe gaan ze dat verwezenlijken?" Sinds 4 jaar roept Runner's World via haar tijdschrift kandidaten op om in een team van 7 hardlopers onder professionele begeleiding van trainer Rob Veer zich voor te bereiden op de marathon van Rotterdam. Van de ruim 1000 aanmeldingen die zij jaarlijks ontvangen werden er afgelopen jaar 7 uitgekozen om deel te nemen aan het Dreamteam. Zij begonnen met de training voor de marathon van Rotterdam; sommigen voor het eerst, andere voor een nieuw persoonlijk record. Het Dreamteam bestond daardoor uit zeer uiteenlopende hardlopers; van debutant tot ervaren loper, mannen en vrouwen, allemaal met een andere beoogde eindtijd. We volgden dit team vanaf de eerste trainingsdag, 16 weken lang. Na een uitgebreide introductie volgde een technische uitleg en werden trainingsschema's opgesteld. Daarna begon de training. In de documentaire zien we zien het team trainen, ploeteren en grenzen verkennen met de dag van de marathon, 10 april 2005, als dramatisch hoogtepunt. We brengen verslag uit van het al dan niet volbrengen van de loop. Een week na het lopen van de marathon van Rotterdam werd het Dreamteam voor de laatste keer worden geïnterviewd. Hoe ging het met ze? Waren er blessures? En doen ze volgend jaar weer mee?

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site