ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Trainingsschema beginner

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 48 Trainingsschema beginner

Hoi Stef,

Vroeger heb ik redelijk intensief waterpolo gespeeld, toen was mijn conditie bovengemiddeld goed. Nu na een aantal jaren weinig gedaan te hebben wil ik mijn conditie wat opvijzelen. Sinds kort ben ik daarom begonnen met hardlopen.

Nu is het zo dat na een paar minuten lopen de wandelfase inga en ontzettend hijg, moet mezelf soort van dwingen om door te wandelen, liefst ga ik stil staan. Na de cooling down heb ik lichte hoofdpijn, die is na een uur wel weer weg. Ergens gaat er dus iets verkeerd. Voorheen had ik daar met inspanning geen last van. Ik haal door mijn mond adem en probeer zo diep mogelijk adem te halen. Komt het doordat ik ergens "doorheen" moet omdat mijn conditie schijnbaar zo bedroevend slecht is of adem ik niet goed. Komt deze klacht je bekend voor en heb je eventueel een tip voor mij.

Ik hoor het graag van je, het lopen moet wel leuk worden (en blijven).

Vriendelijke groet,

Anita


Ons antwoord

Hoi Anita,

Ik denk dat je te hard loopt. Te fanatiek: waterpolo is hoofdzakelijk sprintjes trekken en weer even stil liggen.

Met hardlopen ben je langer bezig. Probeer de eerst volgende trainingen rustiger te lopen, ook aan lijkt het nog zo langzaam.

Neem gewoon alle tijd met het opbouwen van je loopconditie.

Zie Ademhaling tijdens hardlopen voor je ademhaling vraag.

Mogelijk heb je wat aan Vraag 16 in verband met je hoofdpijn.

P.S. Ik heb vroeger ook aan waterpolo (en wedstrijdzwemmen) gedaan. Ik heb hiermee mijn conditie opgebouwd: 2.47 op de marathon en 56.11 op de 16.1km

Groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site