ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Marathontraining

Vraag 274 Marathontraining

Goedemorgen,

Ik ga begin maart de marathon van Barcelona lopen en heb een training van de site afgehaald. Mijn streeftijd is 4 en een half uur. Op half oktober ben ik begonnen. Ik heb me heel erg aan het schema vastgehouden. Gisteren was het de beurt voor de 24 kilometer te lopen. Nu was het erg glad. Dus met hindernissen de 24 km gedaan. Ik was na het lopen vreselijk vermoeid. Spierpijn verschrikkelijk. Wil volgende week de halve van Egmond lopen. Dacht met zo'n trainingsschema red ik dat makkelijk.

Heeft u tips voor mij?

Met vriendelijke groeten,

Natascha


Ons antwoord

Beste Natascha,

Ik denk dat je gisteren in verhouding met de omstandigheden te hard heb gelopen. Doe het deze week lekker rustig aan: wat rustige duurloopjes van een half uur tot 45 minuten.

Egmond zal ik niet voluit gaan: onder je marathontempo (dat is sowieso verstandig tijdens een marathon voorbereiding). Na Egmond afhannkelijk van je herstel een week tot 10 dagen rustig aan.

Neem ook niet veel risico met een eventuele blessure tijdens de voorbereiding. Sla dan gerust wat snellere trainingen over. Wel is het belangrijk dat je een keer 30 km heb gelopen. Op de marathondag loop je dan die 12 km extra ook uit.

Voor tips: Marathon tips.

Veel succes en plezier.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site