ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Souplessemethode

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 248 Souplessemethode

Beste Stef,

Allereerst echt super complementen voor je site. Er zijn er geen te vinden die zo compleet zijn als deze. Je merkt dat een stukje passie in ligt.

Ik ben een beginnende hardloper (6 maanden) die wel al 2 jaar aan fietsen doet. Het basisschema van een half uur en 1 uur hardlopen heb ik afgewerkt en deze waren zeer behulpzaam. Mijn vraag gaat over jouw inzicht in deze trainingschema`s betreffende de duurlopen. Men leest namelijk veel over het duurloopmisverstand, souplesse methode en dat er vaak te veel en onnodig aan duurlopen wordt gedaan en dat dit tot de 20 km beter omgedraaid kan worden tot 20% korte interval en 80% duurloop. Hoe sta jij hier tegenover en is dit terug te vinden in schema`s op je site?

Groetjes,

Jurgen


Ons antwoord

Beste Jurgen,

Bedankt voor je complimenten, altijd leuk.

In de loopschema's van Runinfo is de souplessemethode niet verwerkt. Wel zit er regelmatig Vaartspel (een leuke, hele nuttige trainingsvorm) in verwerkt.

In de loopschema's van Runinfo zitten veel duurlopen (vooral in het begin van de schema's) om een stevige basis te leggen. Ik denk dat de souplesse methode een prima methode is voor (half)gevorderden hardlopers. Voor beginners zonder een goede basis minder.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site