ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Marathon mentaal

Vraag 215 Marathon mentaal

Hallo mensen,

Ik ben 56 jarige man en zou graag eenmaal een marathon willen lopen. Momenteel kan ik ongeveer een uur aan een stuk hardlopen. Ik kan echter maar 2 x per week willen trainen. Bestaat er een langdurig schema om een marathon te kunnen lopen over twee jaar? Bij mij is het ook vooral een mentale kwestie.

Groeten,

Wim


Ons antwoord

Hallo Wim,

Omdat een marathonvoorbereiding voor veel mensen ook een mentale kwestie is hierbij een tip:

Het is natuurlijk een heel eind 42 km. Door het hele gebeuren op de marathondag (aanmoedigingen, andere marathonlopers, je mentale instelling, het finishdoek, je mag het na afloop een tijdje rustig aan doen, ect) is het mentaal een stuk minder zwaar. Uit: Marathon tips.

Hierbij nog wat tips: Motivatie tips.

Ik denk dat het verstandig is de laatste weken van de voorbereiding regelmatig vaker te lopen dan 2x per week. Je kan bijvoorbeeld het Marathonschema beginner vanaf week 6 gaan volgen.

Wanneer je een keer 28/30 km heb gelopen mag er ervan uitgaan dat je de marathon uitloopt.

Het beste kan je voordat je met de marathonvoorbereiding begint regelmatig een lange rustige duurloop doen van 1 uur (of langer).

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site