ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hardlopen en wandelvakantie

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 83 Hardlopen en wandelvakantie

Beste Stef,

In september gaan mijn man en ik meedoen aan de Damloop in Amsterdam. Dit is 10 mijl (16,1 km) hardlopen binnen 2 uur. Wij zijn daarvoor aan het trainen. Nu willen we van de zomer eigenlijk 30 dagen op wandelvakantie, waarbij we gemiddeld 30 km per dag zullen lopen.

Mijn vraag is: staat het een het ander in de weg? Trainen we bij beide activiteiten andere spiergroepen of op een andere manier? En is het dus verstandig om een van de twee een jaar uit te stellen of moet het geen probleem zijn? Helpt het elkaar misschien?

Ik hoor het graag, alvast bedankt voor uw antwoord.

Vriendelijke groeten,

Martha


Ons antwoord

Hallo Martha,

Geen (enkel) probeer. Als jullie 30 km per dag kunnen wandelen zal de Damloop zeker gezond te doen zijn.

Probeer als het even kan tijdens de vakantie zo nu wat hard te lopen. Ik denk hierbij aan: een warming-up met daarna wat korte en lange versnellinkjes. Zo onderhoud je hardloopspiertjes die je niet gebruik tijdens wandelen.

We zijn bezig met een pagina Trainingsschema aanpassen. Hierbij alvast drie tips uit "Minder hardlopen door vakantie".

Wanneer je tijdens je vakantie weinig tot helemaal niet hardloopt is dat ook geen probleem. Echt Conditieverlies ga je pas merken na een paar weken. Door al je vakantieactiviteiten kan je gewoon tijd hebben of te moei zijn of zijn je sociale verplichtingen belangrijker.

Je kunt ook gaan wandelen. Vooral tijdens lange wandelingen verbrand veel vet.

Bouw je trainingsschema na je vakantie wel weer geleidelijk op. Het een en ander is afhankelijk hoe je eerste trainingen na je vakantie verlopen. Wanneer het minder gaat dan je had verwacht neem dan gewoon wat meer de tijd om op je oude niveau terug te keren.

Zie ook: Wandeltraining.nl

Veel plezier!

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site