ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Trainingsschema na vakantie

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 24 Trainingsschema na vakantie

Beste Stef,

Komende week staat de Berenloop op het programma, ik heb echter vanwege een vakantie in het buitenland acht dagen niet gelopen, is het nu wel verstandig om alsnog een halve marathon te lopen?

Ik heb vandaag wel gemerkt dat tijdens het hardlopen mijn conditie iets minder is. Laatst heb ik de Trosloop nog gelopen in een tijd van 1.46.16. Toen liep ik erg gemakkelijk!

Groetjes Jan


Ons antwoord

Beste Jan,

Het is geen probleem als je de Berenloop gaat lopen, ook al heb je kort daarvoor een week niet gelopen. Omdat je de Trosloop erg gemakkelijk liep is een teken dat je in vorm bent.

Het voordeel is dat je goed uitgerust bent. Bovendien raak je niet al je conditie binnen een week kwijt. Je gaat conditie achteruitgang pas merken na een paar weken. Vergeet ook het Yvonne van Gennep- effect niet.

Dat het de eerste training wat minder ging komt, omdat je een wat mindere dag had en ik vermoeid dat de warming-up wat langer duurt na een week inactiviteit.

Groeten,

Stef

Bedank(je)

Hi Stef,

Bedankt voor je uitgebreide informatie, ik ben op dit moment er ook niet zo bang meer voor dat het niet goed zit. Ik heb inmiddels mijn ritme weer opgepakt en het gaat inderdaad uitstekend! Ik voel mij wel gesterkt door je uitleg, ik ga er vanuit dat je gelijk hebt, ik moet nu gewoon op mijzelf vertrouwen.

Als ik op Terschelling ga lopen doe ik het de eerste 12 km rustig aan, en dan ga ik er voor als ik mij goed voel, dat deed ik vorig jaar ook en toen ging het ook goed!

Nogmaals bedankt voor je e-mail!

Jan


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site