ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Trainingsschema 10 km

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 234 Trainingsschema 10 km

Beste,

Mijn complimenten voor de site Runinfo.nl, ik haal hier veel nuttige informatie uit.

Ik heb ook een vraag. Ik heb de afgelopen 16 weken een trainingsschema van je site voor Halfgevorderden voor 10 km gevolgd in de hoop van mijn huidige tijd van 46 minuten naar 43 of 44 te gaan. Op de 10 km heb ik mijn tijd echter niet kunnen verbeteren, maar verrassend genoeg wel op de 5 km. Het beoogde tempo op de 10 km kan ik hooguit 6-7 km volhouden. Nu was het mij al opgevallen dat er veel trainingen tussen 5-8 km tussen zitten en slechts weinig langer dan 10 km. Ook de intervaltrainingen heb ik meestal net iets minder dan een totaal van 10 km gedaan. Kan dit de reden zijn dat ik het gewenste tempo niet kan volhouden? Zou het een idee zijn om wat minder vaak maar wel langere trainingen te doen om mijn 10 km tijd te verbeteren?

Groeten,

Jaap


Ons antwoord

Beste Jaap,

Het is mij niet duidelijk hoe je je intervaltrainingen heb uitgevoerd. Wanneer je bijvoorbeeld 8 x 1000 m heb je gedaan is dat waarschijnlijk te zwaar geweest. Het is namelijk de bedoeling tussen de 4 km en 6 km (bijvoorbbeld: 5 x 1000 m of 10 x 400 m) herhalingen te doen. Zie: Trainingsschema voor 10 km voor halfgevorderden.

Je kunt inderdaad de kortere duurlopen langer maken, zodat je je duurvermogen verbeterd.

Je intervaltrainingen zal ik niet intensiever maken: met je snelheid zit het wel goed, gezien je 5 km tijd.

Veel succes / plezier.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site