ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Trainingsschema Roparun

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 227 Trainingsschema Roparun

Beste Stef,

Allereerst de complimenten voor de site wat kan je hier veel vanaf halen.

Ik ben weer een paar maanden begonnen met hardlopen en met name duurlopen.

Ik zit nu op 30 minuten hardlopen met een snelheid van tussen de 9 km en 10 km gemiddeld en een hartslag van rond de 140.

Ik wil graag met ons bedrijf mee doen met de Roparun (een estafette loop over 530 km van Parijs naar Rotterdam). Dit word door 8 hardlopers gedaan verdeeld over 2 groepen iedere groep loopt dan ongeveer 5 uur achter elkaar en er wordt gewisseld om de 2 km.

Nu is mijn vraag kan je hiervoor je goed voorbereiden met een schema, zodat de verzuring niet te snel optreed? Nu heb ik ook begrepen dat je minimaal een halve marathon moet kunnen lopen.

Ron


Ons antwoord

Beste Ron,

Bedankt voor je complimenten.

Ik denk dat je de situatie van de Roparun niet echt kunt trainen. Je kunt het beste regelmatig 2 km intervaltraining doen, met wat meer rust tussen de herhalingen. Zorg dat je onder de drempel blijft.

Ook denk ik dat het uitlopen van een halve marathon niet echt noodzakelijk is: de omstandigheden zijn tijdens de Roparun heel anders (2 km en dan weer een tijd rust)

Het is wel belangrijk dat je/jullie tijdens de Roparun de 2 km's onder te anaŽrobe drempel (boven deze drempel ga je verzuren) blijven. Met andere woorden: het tempo van een wedstrijd van een uur.

Veel plezier.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site