ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Marathon lopen?

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 164 Marathon lopen?

Hoi Stef,

Ik ben vanuit het niets gaan trainen en ben in april begonnen met een schema voor de hele marathon voor beginners. Nu is het bijna september en ben dus klaar voor de marathon. Ik heb al een paar keer 22 km en een keer 32 km gelopen krijg ik nu het advies van een profloper dat hij het veel te snel vindt om na een halfjaar al een marathon te lopen. Hij zegt dat er zoveel risico aan zit met hormonen bloedwaarden e.d. na de marathon hij zeg je zult hem waarschijnlijk wel uitlopen maar er hangen veel risico's aan vast nu twijfel ik of ik het moet gaan doen hoe denken jullie hier over.

Alvast bedankt.

Cees


Ons antwoord

Beste Cees,

Ik kan je vraag niet goed beantwoorden.

Het een en ander is afhankelijk van je leeftijd (rond je 28e ben je op je sterkst), je looptalent (Haile Gebrselassie liep op z'n 16e zijn eerste marathon), hoe de lange duurlopen (22 km en 32 km) verliepen, je sportverleden, hoe snel je hersteld van je trainingen. En hoe snel je de marathon wilt gaan lopen. Ook belangrijk: wat ga je doen (sport en werk) de weken na de marathon.

Wanneer bovenstaande gunstig is kan je waarschijnlijk een marathon gezond lopen.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site