ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Opname van calcium verbeteren

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 91 Opname van calcium verbeteren

Beste Stef,

Ik lees de laatste tijd regelmatig dat melk de opname van calcium tegenhoudt. Weet jij hoe dat komt? En weet jij of dat ook geldt voor karnemelk en yoghurt?

Ik vind je site trouwens prima. Het heeft mij geholpen een hoop kilo's kwijt te raken en mijn conditie flink te verbeteren!!

Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groeten,

Tom


Ons antwoord

Beste Tom,

Bedankt voor je complimenten, altijd leuk om de horen dat m'n site succes heeft.

Een jaar of wat geleden heeft iemand m'n het volgende commentaar gezonden. Ik denk dat het niet geldt voor yoghurt en mogelijk ook niet voor karnemelk.

Is melk wel zo gezond?

Melk is een slechte leverancier van Calcium. Dit komt door de anorganische verhouding van Ca en Mg. Deze verhouding voorkomt ook de opname van Mg! Slechts 6% van het Calcium wordt uit melk opgenomen wanneer de Mg-spiegel in orde is. Maar TNO heeft laten weten in oktober 2002 dat iedereen in Nederland ondervoed is op het gebied van Mg. Dus nemen we met z'n alle ook te weinig Calcium op! Is het niet verbazingwekkend dat wij het land zijn met het hoogst aantal osteoporose(botontkalking) patiŽnten per inwoneraantal? Terwijl wij het meest melk drinken? Er zijn daarnaast meer problemen met melk. 27% kan niet tegen het melksuiker lactose. Een voedselallergie/intolerantie voorkomt de opname van veel micronutriŽnten. Deze mensen gaan slechter presteren doordat de darm geÔrriteerd raakt door histamine. De derde reden dat melk geen goede voedingsbron is, is dat er CaseÔne in voorkomt. Dit eiwit voorkomt eveneens een goede opname van micronutriŽnten. Zie onderaan: Tips voeding.

Tips om opname vitamines en mineralen te vergroten.

Veelgestelde vragen over vitaminen en mineralen.

Groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site