ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Blessure tijdens marathontraining

Vraag 275 Blessure tijdens marathontraining

Beste Stef,

Ik ben 40 jaar en ben al sinds 6 jaar een hele fanatieke loopster. 4 jaar geleden heb ik 2 marathons gelopen, met redelijk goed resultaat. Nu begon het dit jaar weer te kriebelen en ben ik in april serieus gaan trainen voor de marathon in Amsterdam. In mei kon ik met gemak de halve marathon lopen, binnen een leuke tijd, zo'n 1 uur 50. Daarna ben ik geblesseerd geraakt aan m'n achillespees. Ik heb 6 weken heel weinig gedaan. Gisteren heb ik weer rustig 6 kilometer gelopen en dat ging wel maar ja, de marathon is wel even wat meer kilometers plus weet ik niet hoe snel ik e.e.a. weer heb opgebouwd.

Met vriendelijke groet

Els


Ons antwoord

Best Els,

Ik denk dat je het zeker aan moet kunnen. Je heb al de nodige loopervaring, twee marathons gelopen, in mei kon je met gemak de halve marathon lopen, je heb meer als gemiddeld looptalent.

Wanneer ik bijvoorbeeld het Schema marathon halfgevorderd bekijk had je al een tijdje onderweg moeten zijn.

Probeer het marathonschema niet in te halen. De Algemene voorbereidingsperiode zorgt voor een goede basis. Wanneer je na een aantal weken het idee heb dat je basis in orde is kan je beginnen met specifieke voorbereidingsperiode.

Het zijn ideeŽn, je kunt een zelf gemaakt schema op deze wijze invullen.

Zie ook: Marathon tips en Trainingsschema aanpassen.

Veel succes / plezier.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site