ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Lichaamsgewicht behouden

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 44 Lichaamsgewicht behouden

Hoi Stef,

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het een fantastische web site vind.

Ik heb in het verleden nogal veel hardgelopen, maar mijn probleem is dat ik heel snel kilo's kwijtraak en mijn gewicht al niet echt hoog is (65 kilo, 187 cm, 25 jaar).

Op een gegeven moment woog ik zo weinig dat ik maar gestopt ben met hardlopen. Maar het bloed kruipt waar het niet kan en ik wil toch graag weer beginnen en op de duur een halve marathon lopen.

Heb jij met jouw ervaring eventueel een tip voor mij dat ik lekker kan gaan hardlopen en daarbij mijn gewicht houd of liever nog een beetje aankomen.

Ik hoop graag van je te horen.

Alvast bedankt,

Groeten,

Stefan


Ons antwoord

Hoi Stefan,

Ten eerste bedankt voor je complimenten. Altijd leuk.

Lees het stukje uit Sportvoeding over:

Voeding duursporter.
Omdat duursporters veel koolhydraten verbruiken moeten ze koolhydraatrijk eten. De geadviseerde voedingspercentages voor duursporters is daarom: 60% koolhydraten, 15 % eiwitten en 25 % vetten.

Gebruik ook meer eiwitten (en minder vet en 60% koolhydraten). Je bouwt zo sneller spierweefsel op en spierweefsel is zwaarder dan vetweefsel.

Met vriendelijke groet en veel loopplezier,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site