ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Afvallen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 42 Afvallen

Beste Stef

Ik heb een vraagje ik sport elke dag op een kriss kross fitnessaparaat ongeveer anderhalf uur per dag en wat ik me afvraag is: ik zweet genoeg en ik val er niet veel van af want ik let wel op me eten dat wel een dag in de week zaterdag eet ik iets lekkers en wat me opvalt ik heb best wel gespierde armen en de rest komt ook wel maar als ik de op de weegschaal sta dan ben ik zo down moet ik nu minder sporten of paar dagen rust nemen kunt mijn info even aub want het bedoeling was afvallen en ik word juist zwaarder al is het spiermassa maar ik wil graag afvallen let heel vaak op me eten drink voldoende water vooral bij avond eten en ik eet vaak bruin brood en maaltijden zijn ook niet zo vet gemaakt meestal altijd in de oven zonder olie en wat dan ook maar het ging mijn om dat ik heel veel sport elke dag ander half uur en geen afvalmogelijkheid. Hoe komt dit?

Gerrie


Ons antwoord

Beste Gerrie

Ik denk dat je zo heel goed bezig bent. Heel knap dat je anderhalf uur per dag sport. Je kunt best wel een dag minder trainen. Of bijvoorbeeld twee trainingen van 3 kwartier doen op een dag.

Voor de afwisseling kan je ook gaan wandelen (een rustige wandeling van drie uur is prima om vet te verbranden), zwemmen............. en natuurlijk hardlopen.

Waarschijnlijk ben spiermassa (is zwaarder dan vetmassa) aan het opbouwen en vet aan het verbranden.

Lees het stukje op vetpercentage door op : Afvalplan.

Hieronder nog wat tips uit: Afslanktips.

Voel je goed in je vel. Ben tevreden over jezelf. Er zijn belangrijker zaken als het ideale gewicht. Neem gewoon de tijd om afvallen. Bepaalde  eetgewoontes en leefgewoontes verander je niet zomaar binnen de kortste keren.

Gewichtverlies tijdens het sporten is hoofdzakelijk vochtverlies. Stel er zijn na een uurtje hardlopen 600 kcal verbrand. Dat is slechts 100 gram koolhydraten, vetten en eiwitten. Waarom? 1 gram vet levert 9 kcal, 1 gram koolhydraten en eiwitten 4 kcal. Gemiddeld zo'n beetje 6 kcal, dus 600 kcal is 100 gram.

Gewichtstoename kan ook gewoon betekenen een toename van spierweefsel en versterking van de botten.

Groeten

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site