ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Vetverbranding en hartslagmeter

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 31 Vetverbranding en hartslagmeter

Hoi Stef,

Ik zou je een vraag willen stellen over de hartslagmeter. 3 maanden geleden zijn 2 van mijn vriendinnen en ikzelf begonnen met hardlopen. Mijn doel hierbij is iets af te vallen en vet te verbranden. Nou heb ik een hartslagmeter gekocht en alles ingesteld. Werkt volgens mij goed. We zijn met een beginnersschema begonnen. Gewoon rustig aan begonnen en verleden week hebben we voor het eerst 20 min achter elkaar gejogd. Ging goed, ik had mijn hartslagmeter om en mijn vriendin ook. Nou ging ik kijken na die 20 min hoeveel calorieŽn ik had verbrand en hoeveel vet want dat geeft die ook aan. Mijn vriendin vroeg aan mij hoeveel ik verbrand had en dat was ongeveer 448 calorieŽn. Toen ze op die van haar keek had zij maar de helft verbrand. Nou ga ik me toch afvragen of die hartslagmeter van mij wel goed werkt. Want hoe kan het nou als je allebei op dezelfde tempo aan het joggen bent dat ik dan meer heb verbrand.

En dan nog een vraag, mijn hartslagmeter geeft ook de vetverbranding aan. Nou had 0.13 kg vet verbrand. Hoe moet ik dat nou zien want ik had gelezen dat je toch aardig wat kilometertjes moet lopen wil je 1 kg vet verbranden. Dus wat betekent die 0.13 kg nou. Zou jij mij dat alsjeblieft uit kunnen leggen.

Bij voorbaat dank voor al je antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Carmen


Ons antwoord

Ik denk dat je hartslagmeter van je niet goed werkt. Zie de pagina: Energieverbruik. Of je moet een stuk zwaarder zijn.

Voor het antwoord op de 0.13 kg (dit moet zijn 13 gram) vetverbranding: Vraag 6.

Je hebt ongeveer 250 kcal verbrand aan koolhydraten, vet en eiwitten. Hierbij is ongeveer 50% vetverbranding. Dus 125 kcal.

125 gedeeld door 9 kcal is 13,8 gram vet.

Hoeveel calorieŽn levert een gram:

Energiewaarde
Koolhydraten 4 kcal 17 kJ
Eiwit 4 kcal 17 kJ
Alcohol 7 kcal 29 kJ
Vet 9 kcal 38 kJ

Zie ook: Vraag 18.

Groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site