ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Vetverbranding na hardlopen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 195 Vetverbranding na hardlopen

Hallo,

Mijn lengte is 1.70 weeg 58 kilo en wil graag nog een paar kilootjes afvallen zou graag het liefst op de 55 willen komen. Maar mijn gewicht vind ik nog niet zo heel belangrijk eerder mijn omvang daar moet echt nog heel wat aan gebeuren.  Eet super gezond en ongeveer 1200 calorieen per dag voor mijn is het in ieder geval genoeg. Ik probeer zoveel mogelijk 100% natuurlijk of biologische te eten, namelijk heel veel groenten en fruit, noten 25 gram per dag, eiwitshake, klein stukje mager vlees, vis of gewoon salade s'avonds veel groente Ook sport ik ongeveer 4/5 x in de week. Hardlopen doe ik altijd 1 uur en 15 minuten af en toe loop ik een ander half uur. Ik doe nu alleen maar hardlopen binnenkort ga ik het verminderen naar 3x in de week plus kracht training 2 x in de week. Als je een maand bezig bent, hoeveel vet verbrand ik dan nog door na een looptraining van 75 minuten. Ik heb niet een te hoog loop tempo ik weet wel dat ik ongeveer 500 calorieen verbrand maximaal 520! Mijn loop tempo is ongeveer 7/8 km per uur meestal 8 denk ik. En nog iets als je nog harder zou lopen dan 8 kilometer per uur bouw je dan niet enorme spieren op of juist helemaal niet? Want mijn bedoeling is om zoveel mogelijk vet te verbranden. Zodat ik er over een tijdje weer echt super super strak uit zie daar ga ik voor.

Alvast bedankt.

Groetjes,

Ineke,


Ons antwoord

Hallo Ineke,

Ik kan je vraag over vetverbranding na afloop van training niet goed beantwoorden. Wel weet ik dat extra verbranding nog een tijdje doorgaat.

Hoe langzamer je sport hoe meer vet je verbrand. Zie ook: Afvallen hoe tweede stukje.

Door harder te lopen bouw je niet meer spieren op. Top langeafstandlopers hebben vaak smalle benen.

Eet ook voldoende.

Ik vind 1200 kcal weinig. Ga daarom na of je voldoende energie hebt om te lekker te kunnen sporten. Ook heeft je lichaam bouwstoffen nodig om te herstellen na afloop van een training. Wanneer je te weinig eet zal je minder plezierig sporten, omdat je trainingen niet lekker verlopen. Het is dus een stuk beter voor je motivatie om lekker trainen en vooruitgang (je loopt een stukje harder) te boeken dan een kilo of twee sneller af te vallen en daarna mogelijk geen energie meer hebben om te sporten. Je kan zo het jojo effect voorkomen.

Nog wat tips: Afslank tips.

Veel succes / plezier !

Groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site