ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hardlopen en afvallen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 102 Hardlopen en afvallen

Goedenavond Stef,

Wat een te gekke website zeg.

Vorige week ben ik begonnen met het beginnersschema week 1. Het ging best goed al zeg ik het zelf dus morgen starten met week 2. Ik heb gekozen voor dit schema omdat ik geen ervaring heb met hardlopen. Een jaar geleden had ik een schema van een andere site na een paar keer lopen had ik enorme spierpijn in mín schenen. Dus dat was te zwaar.

Graag wil ik erbij afvallen en strakker in mín vel komen. Ik hoop dat het met dit schema ook kan. Als ik dit kan wil ik verder trainen voor 45 min en dan 1 uur. Ik probeer gezond te eten en niet teveel vette dingen.

Op je site heb ik wat gelezen over eiwitrijke voeding dat dit helpt bij spierherstel en opbouw. Graag zou ik willen weten wanneer je het best een eiwitrijk maaltijd kunt eten op de dag van de training of op je rustdag? Mocht het op de dag van de training zijn hoelang voor of na je training moet het dan?

Ik heb begrepen dat het goed is om voor en na je training koolhydraat rijk te eten. Hoe lang voor en na je training is het best om dit te doen? En als beginnend sporter wat kun je dan het beste nemen?

Ik hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,

Anne


Ons antwoord

Goedenavond Anne,

Bedankt voor je complimenten, altijd leuk!

Op je site heb ik wat gelezen over eiwit rijke voeding dat dit helpt bij spierherstel en opbouw. Graag zou ik willen weten wanneer je het best een eiwitrijk maaltijd kunt eten op de dag van de training of op je rustdag? Mocht het op de dag van de training zijn hoelang voor of na je training moet het dan.

Niet op de rustdag eiwitrijke voeding gebruiken. Je lichaam heeft behoefte aan eiwitten na de training. Op de rustdag ben je al gedeeltelijk hersteld en de behoefte is dan ook een minder.

Het maakt niet zoveel uit wanneer je deze eiwitten gebruik op de trainingsdag. Het duurt namelijk 1 tot 3 uur voordat het voedsel de maag is gepasseerd. Zie de pagina Sportvoeding over spijsvertering.

Wanneer je niet lekker loopt met een maaltijd voor de training eet je voor het lopen iets lichts.

Ik heb begrepen dat het goed is om voor en na je training koolhydraat rijk te eten. Hoe lang voor en na je training is het best om dit te doen? En als beginnend sporter wat kun je dan het beste nemen?

Als beginnende hardloopster verbruik je nog niet zoveel energie dat je speciaal koolhydraatrijk moet eten.

Veel plezier!

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site