ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Anti-pronatie loopschoenen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 98 Anti-pronatie loopschoenen

Hallo Stef,

Misschien een vreemde vraag.

Hoe kan ik zelf een anti-pronatie hardloopschoenen herkennen?

Ik woon in een land waar we geen "runningstore" hebben zoals in Nederland en al zeker geen deskundige verkopers, deze weten waarschijnlijk niet eens wat pronatie is en er worden veel nepschoenen verkocht.

Misschien heb jij een paar handige tips voor mij.

Alvast bedankt.

Peter.


Ons antwoord

Hoi Peter,

Anti-pronatie loopschoenen kan je vaak herkennen aan het grijze gedeelte aan de binnenkant van de hak en de soms binnenzijde van de tussenzool. Dit gedeelte is een stuk steviger.

Hierbij een stukje uit Runinfo:

Pronatie

De meest voorkomende afwijking is dat de voet te veel naar binnen zakt, waardoor de achillespees te zwaar belast wordt. Dit kan voorkomen worden door te kiezen voor een loopschoen die deze over-pronatie tegengaat. Bij dit type schoen is de linker hak en de binnenzijde van de tussenzool het materiaal duidelijker steviger.

Supinatie

Bij supinatie problemen gebeurt het tegenovergestelde: de voet zakt te veel naar buiten. Om overbelasting bij supinatie te voorkomen kies je voor een neutrale hardloopschoen met een goede demping.

Je kunt het beste in de winkel met een gewone standaard loopschoen beginnen. Loop een stukje. Wanneer je niet te veel met je achillespees doorzakt is deze hardloopschoen waarschijnlijk goed.

Voor meer info: Hardloopschoenen.

Nog een tip voor je nieuwe landgenoten: Runningtools.com.

Met vriendelijke Groeten,

Stef

Amsterdam


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site