ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Kuitblessure

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 8 Kuitblessure

Beste Stef,

Alvast de complimenten voor je mooie en nuttige site, hij staat bij mij intussen onder de favorieten.

Ik heb 2 vragen, de eerste ik ben sinds een jaar of twaalf weer aan het lopen (ik heb vrij actief wedstrijden gedaan zowel baan als cross) ik heb sindsdien weinig meer gesport als een beetje skeeleren. Nu ben ik heel rustig weer begonnen heb me een nieuwe outfit aangeschaft.

Het feit wil dat ik met een rustig duurloopje van ongeveer 12 minuten veel last van pijn in mijn kuiten heb. Ik werk al aan een warming-up en cooling-down van ongeveer 10 minuten, doe ik iets verkeerd of is er wat tijd nodig voor de kuiten weer soepel worden.

De tweede vraag gaat over voeding, zou je mij wat adviezen kunnen geven wat betreft de voeding en is bijvoorbeeld een keer per week friet slecht of kan dit geen kwaad.

Groetjes Eric


Ons antwoord

Beste Eric,

Bedankt voor je complimenten.

Ik vermoed dat je kuiten te kort zijn (geworden door het skeeleren). Ze moeten weer op lengte gebracht worden. Loop inderdaad in. Ga daarna pas rekken: bijvoorbeeld Wall push-up (tegen een muur/boom en dan rustig rekken). Zie de pagina: Rekoefeningen.

Over het algemeen wordt er te (veel) veel vet gebruikt. Je kan best wel iedere week friet eten. Maar het zijn er wel 50 in een jaar en dat is best een flinke hoeveelheid. Ook kan je het beste zuinig om gaan met koeken, marsrepen ect. In een jaar tijd... Gebruik ook geen frisdranken. Probeer zo'n anderhalve liter water te drinken.

Groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site