ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hartslagmeter en Knieblessure

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 64 Hartslagmeter en Knieblessure

Hallo Stef,

Ik ben ongeveer 2 maanden geleden begonnen met hardlopen en wil in Maart graag 10 km lopen. Ik train 3 keer per week zo'n 35 minuten. Ik heb een paar vragen:

Ik train met een hartslagmeter en heb bij de warming up al een hartslag van 140, als ik daadwerkelijk ga rennen stijgt ie naar 170 en daar blijft ie ook. Kan zo'n hoge hartslag kwaad?

Sinds kort heb ik last van mijn linkerknie, hij knarst als het ware, doet geen pijn. Enig idee?

Ik hoop dat je me antwoord kunt geven op mijn vragen!

Groet Paula


Ons antwoord

Hallo Paula,

Tijden het inlopen heb ik zelf ook vrij snel een hartslag van 140. Een hartslag van 170 vind ik wel wat aan de hoge kant wanneer je niet flink je best doet. Ik denk dat je gewoon een hoge hartslag hebt. Er zijn mensen die vrij gemakkelijk 180 halen. Je kunt eventueel contact opnemen met je huisarts.

Mogelijk heb je last van: Chondropathie.

Wanneer dat inderdaad zo is kan je Spierversterkende oefeningen voor de quadricps gaan doen. Door deze oefening wordt de loop van de knieschijf verbeterd. Vaak wordt deze knieblessure veroorzaakt door het niet goed sporen van de knieschijf.

Groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site