ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Spierkrampen voorkomen

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 62 Spierkrampen voorkomen

Geachte,

Gefeliciteerd met jullie prachtige website, die bied een schat aan informatie maar ik had graag eens meer informatie gehad rond krampen.

Hoe zijn deze te voorkomen en hoe kan men krampen het beste kan behandelen, vooral na een langdurige inspanning. Ik weet er wel iets over maar zou graag eens jullie mening horen hier omtrent. Ben sportverzorger maar had na een marathon nog discussie met iemand die verzorgingsproducten levert.

Hopende op een antwoord dank ik jullie bij voorbaat,

Joost


Ons antwoord

Beste Joost,

Ik kan je vraag niet goed beantwoorden.

Ik heb tijdens het zwemmen wel eens last van kramp in mij kuit.

Ik heb daar verschillende meningen over gehoord. Mogelijke oorzaken spierkrampen: magnesium tekort, vocht tekort, te veel afvalstoffen (door magnesium tekort?) en ik ben zelf van mening dat mijn korte kuitspieren ook invloed hebben.

Groeten,

Stef

Vervolg

Beste Stef,

Dank om me een antwoord te sturen.

Vooral bij een marathon of een lange fietstocht zijn er sporters die er last van hebben en soms nogal hevig.

Steeds vraag ik na of er genoeg gedronken geweest is en raad ik hen ook aan om magnesium in te nemen bij veelvuldige krampen, ook gebrek aan training speelt een grote rol dus volledig akkoord met jouw mening. Om hen na zo'n inspanning te helpen masseer ik hun benen om een betere doorbloeding te krijgen zodat afvalstoffen weggevoerd en zuurstofrijk bloed de spieren te kunnen voeden, dit doe ik met neutrale of warmtegevende olie en houd de benen warm, ik heb ook goede ervaring om nadien de betreffende spier wisselend met een koude-en warmtestraal ( met douchekop gedurende enkele minuten) te behandelen (groep eens begeleid en sporters waren toch tevreden) .Nu had ik toch een discussie met een promotor van koudegevende olie die beweerde dat koudegevende olie beter zou zijn en dit wetenschappelijk ondersteund werd. Net daaraan twijfel ik omdat koude de spieren nog meer doen verkrampen (mijn mening).

Joost


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site