ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Overbelastingsblessure

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 270 Overbelastingsblessure

Beste Stef,

Ik heb een vraag over een hardloopblessure waar ik nu twee weken last van heb.

Ik denk zelf aan een stressfractuur. Klopt dat bij onderstaand verhaal?

Heb heel veel pijn tijdens de warming-up. Op één been landen / afzetten is echt pijnlijk. Als ik eenmaal warm ben, dan gaat het wel redelijk en is de pijn te dragen. Als je op de pijnlijke plek drukt (binnenkant onderbeen, net boven de enkel) dan is het echt enorm pijnlijk. Overdag is traplopen vooral pijnlijk.

Ik ben in opbouw naar een belangrijke wedstrijd. Loop nu 2-4 x per week een klein uur. De trainingen zijn leuk en wil ik liever niet missen. Wat raad je me aan? Moet ik de trainingen terugbrengen naar 1x per week onverhard trainen, of moet ik helemaal stoppen? En voor hoelang?

Groeten,

Karin


Ons antwoord

Beste Karin,

Ik denk dat het geen Stressfractuur is, maar een andere een overbelastingblessure, een Achillespeesblessure.

Ik kan je vragen niet goed beantwoorden. Het beste kan je naar een Sportmedische Advies Centrum gaan: Conditietesten.nl/sportonderzoek.

Ik denk dat het niet verstandig is om 2-4 x per week te blijven door trainen. Misschien 1 x per week op een zachte ondergrond (als je de wedstrijd toch wilt gaan lopen). Neem genoeg tijd voor de behandeling, conditieverlies valt erg mee: Conditieverlies. Je kunt ook gaan wandelen, zwemmen of fietsen.

Hopelijk valt de blessure erg mee!

Zie ook: Opbouwschema na blessure.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site