ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Blessure tijdens Marathonschema

Vraag 212 Blessure tijdens Marathonschema

Beste Stef,

Ik heb sinds een paar dagen heb ik behoorlijk veel last (gevoelig / pijnlijk) van mijn rechter hamstring. Het schoot er in een keer in tijdens een tempo 2 loop. Het nare is ik heb over zes weken de marathon (voor de 1ste keer) wil gaan lopen en ik ben nu dus heel erg aan het twijfelen wat ik nu moet doen. Ik ben in het schema aangekomen bij de intensieve periode. Mijn concrete vraag is: moet ik nu tijdelijk rust nemen? En waar begin ik dan weer in het schema? Dit omdat ik nog maar 6 weken heb te gaan.

Groeten,

Bas


Ons antwoord

Beste Bas,

Ik heb het een en andere beschreven in: Trainingsschema aanpassen. Bij een schema voor de Marathon is de intensieve periode minder belastend voor de pezen en spieren. Dus de marathon moet nog haalbaar zijn. Duurconditie verlies je niet zo snel. Doe het afhankelijk van je blessure het een weekje rustig aan. Je kunt ook gaan wandelen. Neem meer de tijd voor een Warming-up. Doe: Rekoefeningen voor de hamstring en na een week of twee voorzichtig: Spierversterkende oefeningen.

Veel succes!

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site