ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Scheenblessure

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 2 Scheenblessure

Hallo heer Blijboom,

Ik ben ten einde raad. Ik hoop dat jij me kan helpen.

Ik heb al 3 keer het volgende meegemaakt: de eerste 10 minuten als ik begin te lopen, dan verstijven mijn 'scheenspieren'. (zowel linkerbeen als rechterbeen).

Die worden zo verschrikkelijk stijf dat ik moet stoppen met lopen.

En vervolgens doe ik wat intensieve rekoefeningen en na 10 minuten kan ik weer verder lopen.

Krijg zelf de indruk dat er kortstondig heeeeel veeeel zuur in mijn scheenspier komt en dat deze weer wegmoet maar ik weet het niet.

Weet jij wat dit is? Hoe kan ik dit voorkomen? Ik word er gek van. Het gekke is: mijn huisgenoot heeft precies het zelfde probleem. Hij heeft zelfs andere schoenen aanbevolen gekregen. En zelfs dat helpt niet.

Mvg,

Wouter


Ons antwoord

Beste Wouter,

De spieren aan het scheenbeen hebben een functie bij het omhoogtrekken van de voet vlak voor de landing. Het kan zijn dat de spieren aan het scheenbeen te zwak ten opzichte van de kuitspieren. Wat precies de oorzaak van de klachten is, is een zaak die voorbehouden is aan een arts of een fysiotherapeut. Vooral beginners en sporters die ineens veel meer gaan trainen zijn erg gevoelig voor dit soort klachten. Belangrijk is een goede warming-up. waarbij in het begin zeer rustig wordt ingelopen. Ook een goede trainingsopbouw is erg belangrijk.

Voor meer info: Shinsplints.

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site