ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Kuitblessure

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 199 Kuitblessure

Beste Stef,

Ik loop nu al enkele weken, en had het gevoel dat ik wel goed bezig was. Maar tot deze week liep alles volgens plan. Ik liep tot een week geleden gemakkelijk een uur aan een stuk, tot wel 10 km.  Ik loop zo'n 25 a 35 km per week.

Mijn weegschaal duid ondertussen al 112 kg aan, wat wil zeggen dat ik al 14,5 kg ben afgevallen sinds maart ergens.

Maar deze week wil het echt niet vlotten. Na 5 km of een goed half uur beginnen mijn kuiten zeer te doen, het is precies een opgespannen elastiek en kan ik niet verder lopen.

Wat moet ik doen? Ik stel me de vraag of ik niet te veel of doe of mijn training wel goed is. Kun je mij verder opweeg helpen met de behandeling?

Alvast bedankt.

Meet vriendelijke groeten,

Tom


Ons antwoord

Beste Tom,

Je heb last van een kuitblessure. Heb ik ook last van gehad. Na een kwartiertje, halfuurtje kan het plotseling opspelen. Wel op blijven passen het kan ook na vijf minuten er plotseling goed inschieten.

Het beste kan je een week rust nemen. Misschien korter of langer. Neem geen risico. En het daarna weer rustig opbouwen. Doe ook Spierversterkende oefeningen voor de kuiten. Probeer ook vaak op het gras te lopen.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site