ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Kuitblessure

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 198 Kuitblessure

Goedendag,

Vorig jaar maart heb ik met een wandeltocht meegedaan. 1 dag 40 km wandelen. Ongetraind ben ik erin gegaan heb 7 km met waarschijnlijk een zweepslag gelopen. Enorm dom, ik weet het. Ik had vreselijk veel pijn in mijn linker kuit, deze was 's avonds dik, warm, rood, hard. Toen kreeg ik dus de indruk dat het zweepslag is geweest. Een half jaar heb ik goed kunnen vernemen dat er wat mis was. Ik was weer volledig klachten vrij en ben begonnen met hardlopen. In het verleden heb ik ook hardgelopen, maar ben daar een aantal jaar uitgeweest. Ik heb keurig een opbouwschema gevolgd en merk nu ik in week 4 ben, dezelfde plek van toentertijd de zweepslag, weer een beetje beurs voelt. Ik voel de pees zitten (?). Ik ben huiverig voor een ernstige blessure. Wat is de beste behandeling?

Bij voorbaat dank voor uw advies.

Met vriendelijke groeten,

Iris


Ons antwoord

Beste Iris,

Een kuitblessure is een lastige blessure. Je moet toch meer de tijd nemen voor de opbouw. Begin met 10x 1 minuut met 1 wandelen tussendoor. Neem niet veel risico. Ook al heb je geen pijnklachten; het kan er plotseling weer inschieten.

Je kunt/moet Spierversterkende oefeningen doen voor de kuitspier (ook voorzichtig opbouwen).

Probeer ook regelmatig op het gras te lopen.

Ik denk dat je niet je pees voelt maar je kuitspier.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site