ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site


Wedstrijd leeftijdcorrectie

Na ongeveer je dertigste nemen je lichamelijke vermogens langzaam af. Dit is vooral het geval bij de snelheid en explosiviteit. Echter het duurvermogen neemt maar heel geleidelijk af. Bij degenen die regelmatig blijven trainen is deze achteruitgang slechts zeer gering. De WAVA (World Association of Veteran Athletes) heeft leeftijdcorrectietabellen opgesteld. Hieronder twee rekenmachines om je prestaties op oudere leeftijd te vergelijken met de tijden die je liep als jonge god. Met behulp van Rekenmachine 2 kan je je tijden te vergelijken met jongere lopers. In in de 1e kolom tik je je huidige tijd in. In 2e kolom verschijnt de tijd die je voor je dertigste had kunnen lopen.

Rekenmachine 1

Bij deze rekenmachine kunnen de tijden niet precies worden in getikt. Wel kunnen de tijden veranderd worden met de scroll-knop. Om de tijden exact in te tikken zie volgende rekenmachine op deze pagina.

Wat is je geslacht:

Wat is je huidige leeftijd:

Afstand Tijd < 30 jaar
1000 m
1500 m
2000 m
3000 m
5000 m
10 km
15 km
16.1 km
20 km
21.1 km
30 km
42.2 km

Tip: Met behulp van rekenmachine 1 is het ook mogelijk de tijden te bepalen die je nog moet kunnen lopen aan de hand van tijden die je liep voor je dertigste. Na keuze van je huidige leeftijd verander je de looptijd van een bepaalde afstand totdat in de rechter kolom je persoonlijke record verschijnt

Rekenmachine 2

Bij deze rekenmachine kunnen de tijden wel precies worden in getypt. Na verwerking bevestigen met de correct toets. Deze bevestiging is niet nodig na keuze van leeftijd en geslacht.

Wat is je geslacht:

Wat is je huidige leeftijd:

Zo correct? (In elk vak moet een getal staan)

Afstand uur min sec < 30 jaar
1000 m
1500 m
2000 m
3000 m
5000 m
10 km
15 km
16.1 km
20 km
21.1 km
30 km
42.2 km

Incourante afstanden

Tip: Tijden incourante afstanden corrigeren.

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site